Kablar dobija stakleni vidikovac

Мinistarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisali su Ugovor za projekat izgradnje vidikovca „Кablar“ na području Ovčarsko-kablarske klisure.

– Vrh Кablara će dobiti jedinstveni stakleni vidikovac koji će se sastojati iz tri zasebne celine – platoa, a prvi u nizu plato za koji je resorno Ministarstvo opredelilo sredstva u iznosu od 80 miliona dinara biće podignut na 879 metara nadmorske visine – navela je ministarka Matić.

Ona je dodala da resorno ministarstvo turizma takođe finansira nabavku prvog ekološkog turističkog broda u Srbiji – trimarana u iznosu od 20 miliona dinara i da se pri realizaciji svih projekata na području klisure vodi računa o očuvanju životne sredine kao i o zaštiti postojećih verskih objekata.

– Intenzivnim radom u međuresornoj radnoj grupi i udruženim snagama ministarstava koja se bave resorima turizma, ekologije i infrastrukture plan je da se ovaj kraj obnovi i da se svi njegovi potencijali stave u punu funkciju – naglasila je Matić i tom prilikom navela da je ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija do sada opredelilo 135 miliona dinara u okviru Projekta nacionalne inicijative za uređenje i razvoj Ovčarsko-kablarske klisure.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je od 2015. do 2022. godine, za projekte razvoja turizma u opštini Čačak opredelilo ukupno 199.184.500 dinara.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, foto: TO Čačak

Leave a Comment