Izložba slika i skulptura “Tri priče” u galeriji Kulturnog centra Zlatibor

Uz epidemiološke mere večeras je u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor otvorena izložba pod nazivom “Tri priče”. Na otvaranju izložbe posetiocima su se obratili u ime Galerije Andrijana Andrijašević kao i učesnici izložbe, koji su posetiocima približili sam koncept svog izlagačkog programa.

Izloženi radovi delo su troje diplomiranih akademskih umetnika: Dražena Milića iz Trebinja, Jelene Tijanić Savić iz Užica i Marije Stanojlović iz Pančeva.

Prva dva autora ovom prilikom svoj rad i talenat prikazuju kroz slike, a treća autorka kroz skulptorski medijum. Draženove slike su ekspresivni pejzaži hercegovačkog podneblja snažne energije i masivnih poteza četke.

Jelenine slike su romantičnog karaktera, jarkih boja i poletne atmosfere. Treći segment, balans između slika, čine izložene skulpture o čijem koceptu sama autorka kaže da je “izraz trodimenzionalnosti, kroz skulpturno sagledavanje sveta,” kao i “proučavanje kompozicije u kojoj dve ili više skulptura komuniciraju u međusobnoj priči.”

Govereći na otvaranju, umetnici su se posebno zahvalili Opštini Čajetina, kao i zaposlenima u Turističkoj organizaciji “Zlatibor” i Galeriji Kulturnog centra sa kojima su imali veoma dobru komunikaciju u pripremanju ove izložbe.

Istakli su i veoma dobre uslove za izlagače u prema njihovim rečima jednoj od najmodernijih galerija u Srbiji.

Ova izložba pejzaža i figuralnih motiva biće otvorena za posetioce do 11. juna 2021. godine. Galerija je otvorena za posetioce svakog radnog dana, u periodu od 10.00 do 17.00 časova.

Izvor: TO Zlatibor

 

Leave a Comment