Grupa turističkih novinara iz Rumunije u poseti Zlatiboru

Grupa turističkih novinara iz Rumunije boravila je na Zlatiboru 26. i 27. juna, u okviru njihove posete našoj zemlji koju je organizovala Turistička organizacije Srbije. Tom prilikom su uživali u doživljaju najposećenije planine Srbije, uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.

Tokom boravka, novinari su se uverili u visok kvalitet zlatiborskih hotelskih kapaciteta i upoznali su se sa simbolima planine na Kraljevom trgu. Posebno ih je oduševila Stopića pećina, blistavo podzemno blago Zlatibora, kao i vožnja “Gold gondolom”, najdužom panoramskom gondolom na svetu, koja je privukla najviše pažnje.

Pored prirodnih lepota, novinari su uživali u besprekornim ugostiteljskim uslugama i autentičnoj zlatiborskoj kuhinji. Njihovo oduševljenje Zlatiborom biće preneto kroz reportaže koje su snimili, a koje će uskoro biti emitovane u Rumuniji. Ove reportaže će dodatno doprineti promociji i plasmanu “zlatne planine” na turističkom tržištu Rumunije, predstavljajući Zlatibor kao atraktivnu destinaciju za rumunske turiste.

Ova poseta pokazala je ne samo prirodne lepote i kvalitet turističke ponude Zlatibora, već i važnost međunarodne saradnje u promovisanju turističkih destinacija.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment