Festival horskog pevanja

U susret manifestaciji “Užice, prestonica kulture Srbije 2024. godine” u ovom gradu će se održati trodnevni festival horskog pevanja “Muzikom kroz generacije”.

Organizatori Muzička škola “Vojislav Lale Stefanović” i Gradski kulturni centar navode da se ovaj festival održava prvi put i trajaće od 24. do 27. marta. U njoj će učestvovati jedan od najeminentnijih horova u Srbiji, Akademski hor “Kolegijum Muzikum”, muški ansambl “Kanon” iz Kragujevca, kao i hor Muzičke škole “Vojislav Lale Stefanović”.

– Sam naziv festivala “Muzikom kroz generacije” simbolizuje druženje i razmenu iskustava učesnika koji su na različitim obrazovnim nivoima – kaže direktor Gradskog kulturnog centra Filip Baralić.

Profesorka Muzičke škole Marina Šaponjić kaže da je ovo sjajna prilika za učenike škole da tokom otvorene probe Akademskog hora prisustvuju radionicama koje će voditi dirigent Dragana Jovanović.

– Repertoar ansambla “Kanon”, koji čine muzički pedagozi, biće duhovna i svetovna muzika. Tada će nastupiti i trio naših profesorki iz škole. U subotu će nastupiti Kolegijum muzikum, koji će izvoditi dela savremenih kompozitora, a u ponedeljak će nastupiti hor škole “Vojislav Lale Stefanović“. Iste večeri nastupiće i Sara Matović, sugrađanka za koju se skupljaju sredstva za odlazak na studije u Englesku – rekla je Marina Šaponjić.

Ovaj festival se održava u salu Skupštine grada.

Autor: LZS

Leave a Comment