Doživi Srbiju i njenu turističku ponudu ovog vikenda u Zagrebu

Turistička organizacija Srbije promoviše turističku ponudu Srbije na 10. Međunarodnom sajmu turizma „Place2Go“ u Zagrebu. Štand TOS-a posetila je Jelena Milić, ambasadorka Srbije u Hrvatskoj.

Nakon uspešnog nastupa na sajmu turizma u Banjaluci, Turistička organizacija Srbije nastavlja sa promotivnim aktivnostima i u periodu od 24. do 26. marta učestvuje na desetom Međunarodnom sajmu turizma „Place2Go“ u Zagrebu.

U danima trajanja sajma, tržištu Hrvatske biće predstavljena turistička ponuda Srbije, kratki odmori u gradovima, kulturni turizam, festivali i manifestacije planirani da se održe tokom leta, kao i bogata ponuda Srbije za ljubitelje prirode, avanture i aktivnog odmora.

Na štandu Turističke organizacija Srbije svoju ponudu predstaviće i predstavnici lokalnih turističkih organizacija Beograda, Loznice, Novog Sada, Sremskih Кarlovaca, Novog Pazara, Stare Pazove, Sokobanje, Sombora, Кragujevca, Temerina i Valjeva, kao i hotel „Pupin“ iz Novog Sada.

Prvog dana Sajma štand TOS-a posetila je Jelena Milić, ambasadorka Srbije u Hrvatskoj.

Tržište Hrvatske je za nasveoma značajno, jer su turisti iz ove zemlje u prvih deset po broju ostvarenih noćenja. Samo u 2022. godini u Srbiji je boravilo oko 90.000 turista iz Hrvatske (što je 41% više u odnosu na 2021. godinu) i realizovali su više od 190.000 noćenja (127% više u odnosu na 2021. godinu). Najviše posećuju gradove, Beograd, Novi Sad, Suboticu, i turističku pondu Zapadne Srbije.

Turistička organizacija Srbije, i ove godine, planira intenzivnu kampanju na tržištu Hrvatske, organizovanjem studijskih putovanja za novinare i influensere, kao i oglašavanjem na portalima i digitalnim kanalima komunikacije.

Sajam „Place2Go“ otvorilisu Martina Cigljević, pomoćnica savetnika predsednika Republike Hrvatske za ekonomiju, Josip Pavić, državni sekretar u Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske, Ana Pavičić Кaselj, pomoćnica ministra za energetiku u vladi Republike Hrvatske i Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlines, poželeli dobrodošlicu i uspešan sajam svim izlagačima. Učešće na sajmu potvrdilo je više od 200 izlagača iz 20 država.

Izvor: TOS

Leave a Comment