DRINSKA REGATA OD 15. DO 19. JULA uz sve mere predostrožnosti

Opština Bajina Bašta i Turistička organizacija “Tara-Drina” će ove godine po 27. put organizovati čuvenu Drinsku regatu, najveću manifestaciju na vodi u ovom delu Evrope i jednu od najznačajnijih turističkih manifestacija u Srbiji, od 15. do 19. jula.

Uz sve mere preporučene od strane države i sa posebnim akcentom na bezbednost svih učesnika 27. Drinska regata održaće se u ranije, u terminu od 15. do 19. jula, a veliki spust Drinom je u subotu, 18. jula.

Obrad Pavlović iz TO “Tara-Drina” kaže da će se poštovati sve mere bezbednosti za bezbednost učesnika koje je propisala Vlada Srbija zbog pandemije  koronavirusa. Međutim, oni će se pripremati za organizaciju kao da će sve biti pod normalnim uslovima.

– Značajan deo sadržaja manifestacije biće koncerti koji se održavaju u centru Bajine Bašte i na izletištu Rača. Otvaranje manifestacije će biti u sredu kada će publiku na šetalištu gradića u Podrinju zabavljati „Balašević tribute band“. U četvrtak su dešavanja na Perućcu i takmičenje u pripremanju riblje čorbe uz muzički program pored najkraće reke u Evropi – reke Vrelo. U petak će na izletištu Rača, pored reke Drine, biti održan veliki solistički koncert Ace Lukasa. MOST FEST i ove godine traje samo jedan dan i na njemu će kao predgrupa nastupiti bajinobaštanski “Shimmer bend”. Planirano je bilo da veliki concert održi Parni Valjak, ali su otkazali zbog koronevirusa. Sada tražimo adekvatnu zamenu – rekao je Pavlović.

Novina je, kako je rekao naš sagovornik, da će se od 17. do 19. jula u sklopu programa 27. Drinske regate održati sedmi skup Buba kluba Srbije. Pored toga, sve dane trajanja Drinske regate u glavnoj ulici u Bajinoj Bašti održavaće se Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija uz brojne sadržaje za zabavu kao i veliki broj aktivnosti za najmlađe posetioce manifestacije.

Opet, napominje Pavlović, akcenat će biti na bezbednosti svih učesnika manifestacije i primena svih mera koje nalažu državni organi.

– Turistička organizacija je preduzela opsežne mere kako bi bezbednost na vodi bila na maksimalnom nivou, a pozivamo sve učesnike da se pridržavaju pravila sa kojima ćemo na vreme upoznati sve posetioce. Pravila će biti istaknuta na našem sajtu i društvenim mrežama, a biće i na bilbordima, posterima i flajerima Drinske regate – rekao je Pavlović i dodao da neće biti naplate kotizacije za učesnike spusta, da će sva plovila dobiti nalepnice za čamce sa brojevima, pravilnike plovidbe, uputstva o pravilima ponašanja i džakove za odlaganje smeća.

Prošle godine u samom spustu je bilo oko 15.000 učesnika, a sama manifestacija je brojala više desetine hiljada gostiju.

PROGRAM 27. Drinske regate

PRVI DAN – sreda, 15. jul

– 21.00 – Кoncert „Balašević Tribute Band“ – Glavna ulica u Bajinoj Bašti

DRUGI DAN – četvrtak, 16. jul

16.00 – Takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored rečice Vrelo u Perućcu.

TREĆI DAN – petak, 17. jul

17-19.07. – Sedmi skup „Buba kluba Srbije“ – Кamp, defile, radionice, ekskurzija

Кoncert na izletištu Rača:

22.00 – Solistički koncert Ace Lukasa

ČETVRTI DAN – subota 18. jul

Do 10.30 Evidentiranje plovila i učesnika i spuštanje plovila

11.00 – 27. Drinska regata, zabavno rekreativni spust od Perućca do Rogačice

Muzički festival MOST Fest:

21.00 – „Shimmer band“

22.00 – ???

Od 15. do 19. jula na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti organizuje sa Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakije.

Autor LZS, foto TO TARA-DRINA

 

Leave a Comment