Drinska regata Ljubovija 8. jula

U subotu, 8. jula biće održana 22. Drinska regata Ljubovija. Plovni put je od Rogačice do Ljubovije u dužini od 40 kilometara i 8 sati plovidbe. Veselom spustu na vodi prethodiće višednevna manifestacija “Dani drinske regate” sa bogatim zabavnim, sportskim, kulturnim i muzičkim sadržajima.
Spust Drinom počeće u 10 časova u Rogačici, pauza je planirana na sredini plovnog puta, u Gornjoj Trešnjici, gde će za učesnike biti pripremLjen vojnički pasulj.

Program manifestacije “Dani Drinske regate” počeće 26. juna nizom sportskih takmičenja u fudbalu, odbojci, šahu, stonom tenisu i košarci, a organizator ovih turnira je Sportski savez opštine Ljubovija. Program sportskih takmičenja biće završen 9. jula planinarskim pohodom koji organizuje Planinarski klub “Tornička Bobija”.
Pored sportskog, planiran je i bogat zabavni program. U sredu, 5.jula na pomoćnom igralištu FК “Drina” nastupiće Dženan Lončarević, 6. jula publiku će zabavLjati Tea Tairović, a u petak 7. jula Jelena Rozga. U subotu u večernjim satima, nakon spusta Drinom, koncert će održati NUCCI i ZERA.
U okviru kulturnih događaja za manifestaciju Drinska regata Ljubovija, 6. jula u sali bioskopa Ljubovijska publika imaće priliku da gleda predstavu “Đurologija” u izvođenju poznatog glumca Branka Đurića-Đure.
Turistička organizacija opštine Ljubovija potrudila se da pripremi i prigodan program za decu. Nastupom grupe animatora UV DANCE najmlađa publika će imati “Dečje veče” koje je predviđeno 5. jula.

Izvor: TO Ljubovija

Leave a Comment