DAN OPŠTINE ČAJETINA: Pored dosadašnjih vrednih investicija Stamatović najavio izgradnju zatvorenog stadiona

U Kulturnom centru Zlatibor svečano je obeležen Dan opštine Čajetina, ustanovljen po datumu kada je pre 93 godine Čajetina proglašena varošicom. Svečanu sednicu otvorio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina koji je rekao da je od prethodnog rođendana opštine završeno nekoliko kapitalnih investicija, među kojima je svakako najznačajnija panoramska gondola na Zlatiboru, najduža gondola tog tipa na svetu, za čiju je izgradnju iz lokalnog budžeta izdvojeno 13 miliona evra.

– Završili smo još jednu veliku investiciju, jedinstvenu na našim prostorima, reč je o  Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru koje smo izgradili uz pomoć Vlade Republike Slovenije. Takođe,  potpuno smo obnovili jezero u centru Zlatiibora, preuredili Кraljev trg, asfaltirali veliki broj ulica – dodao je Đurić.

– Čestitam gospodinu Stamatoviću, on je najbolji primer kako jednim predanim radom možete mnogo da uradite u svojoj lokalnoj samoupravi, i ovaj dan, Dan opštine je jedna zaista prilika da mu odamo priznanje. Кao Vlada Srbije, i kao država Srbija, na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, mi ćemo svakako u narednom periodu dati dodatnu podršku za sve infrastrukturne projekte ne samo na Zlatiboru, nego bile gde u Reublici Srbiji, gde postoji prostor za ekonomski rast – rekao je Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

– Veliko je zadovoljstvo posle godinu dana ponovo videti mnogo dragih lica, prijatelja, saradnika, investitora i donatora ali se moramo sećati i onih koji više nisu sa nama, a koji su dali veliki doprinos realizaciji investicija na teritoriji opštine, uz obećanje da ćemo ih se uvek sećati i da ćemo se naći njihovim porodicama kad god je to potrebno – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

– Najbitnije u realizaciji projekata u lokalnoj sredini je da budete odgovorni, da budete pošteni, da volite svoju opštinu i da imate cilj, a naš cilj, koji se sada ostvaruje, smo postavili još pre 20 godina. Pripremamo strategiju za naredni period koju ćemo sprovoditi uz pomoć vladinog i nevladinog sektora, uvek imajući u vidu da mi kroz te projekte trošimo narodni i državni novac, i da stoga moramo, kao i do sada, biti maksimalno odgovorni. Najavio bih i jedan novi projekat a to je izgradnju sportskog centra sa zatvorenim stadionom za 5.000 gledalaca i oko 15 novih terena – istakao je Stamatović.

– Opština Čajetina je jedna od retkih opština u kojoj se beleži povećavanje broja stanovnika, i što je još bitnije, povećanje broja novorođene dece. Iako je jedna mala opština, u republički budžet uplaćuje pet miiona evra godišnje, što predstavlja ozbiljan doprinos bruto društvenom proizvodu Srbije – zaključio je Stamatović.

Skupština opštine Čajetina plaketama, priznanjima i novčanim nagradama zahvalila se najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za izuzetan doprinos razvoju u proteklom periodu. Najviše priznanje ,,Zlatiborsku povelju’’dobila je Fondacija Aćimović iz Beograda, za višegodišnju nesebičnu i značajnu pomoć zlatiborskim školama. Predsednik Milan Stamatović uručio je to priznanje Slobodanu Aćimoviću, predsedniku fondacije.

Plakete ”Dimitrije Tucović” dobili su akademik inženjerskih nauka prof. dr Ratko Lazarević, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu dr LJubodrag Savić, uspešni paraolimpijac Aleksandar Radišić, kao i Kovid ambulanta Doma zdravlja u Čajetini. Dobitnik priznanja ”Zoran Tmušić” za humanost i ljudskost u teškim vremenima je Crveni krst Čajetina.

Predsednik opštine dodelio je i zahvalnice pojedincima koji su se istakli svojim radom i postignutim uspehom u protekloj godini. Nagrađeni su Luka Crepuljarević, Velinka Bisić i Milojko Zečević.

Pohvalnice su dodeljene dobitnicima diplome ”Vuk Karadžić”, svim svršenim učenicima osnovnih i  srednje škole na području ove lokalne samouprave, kao i svršenim učenicima srednjih škola na teritoriji Republike koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Čajetina.

U ime dobitnika, najvećeg priznanja opštine Čajetina ”Zlatiborske povelje”, prisutnima se obratio Slobodan Aćimović, predstavnik Fondacije Aćimović. On se zahvalio na nagradi i poželeo Opštini Čajetini, ali i njenom rukovodstvu veliki napredak u budućnosti.

Izvor: Opština Čajetina

 

Leave a Comment