April u znaku humanosti tradicionalnih manifestacija i novih programa

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević zahvalila se svim sugrađanima koji su kupili ulaznice za balet “Kopelija”, koji se u utorak 9. aprila igra na sceni užičkog pozorišta u okviru programa “Era kulture”, a prihod od ulaznica namenjen je za lečenje sugrađanke Jelene Luković. Ovom prilikom gradonačelnica je pozvala Užičane da isprate i sve ostale programe i aktivnosti tokom aprila meseca.

“Želim da izrazim ogromnu radost , zadovoljstvo i zahvalnost  našim sugrađanima, koji su se u velikom broju odazvali i već kupili ulaznice za balet „Kopelija“ i da one koji to još nisu učinili pozovem da kupe svoje karte i 9. aprila uživaju u vrhunskoj baletskoj predstavi. Ona jeste deo našeg progama u okviru prestonice kulture, kojom, odajemo počast velikoj Užičanki Ljubinki  Dobrijević , ali će ostati upamćena  i po svom humanitarnom karakteru. Hvala i Narodnom pozorištu Užice i Narodnom pozorištu Beograd , jer su prepoznali koliko će sve ovo značiti našoj Jeleni, koja će uz našu poršku, svi se nadamo, iz ove bitke izaći kao pobednica”, istakla je gradonačelnica.

Ona je pozvala sve Užičane ali i turiste, posetioce i ljubitelje dobrih kulturnih i zabavnih sadržaja da isprate i ostale aktivnosti tokom ovog meseca.

“Pored “Kopelije”, na sceni Narodnog pozorišta igraće se nekoliko puta najnovija predstava užičkog ansambla „Putujuće pozorište Šopalović“. Na toj sceni 22. aprila nastupiće Kabare „Čeznem da vam kažem“ uz besplatne ulaznice za zaintersovane Užičanke i Užičane. U Narodnom pozorištu odvijaće se i deo programa našeg međunarodnog književnog festivala „Na pola puta“. U ovom mesecu održava se i Međunarodni festival stripa u Gradskom kulturnom centru, gde će biti  održan i koncert hora “Glas”. I deci smo posvetili posebnu pažnju pa će u ovom mesecu za njih biti organizovan zanimljiv program u saradnji sa ambasadom Kanade u Narodnoj biblioteci.

Kao što vidite pored naših već prepoznatljivih i tradicionalnih manifestacija tu su i novi sadržaji i gotovo da nema dana u ovom mesecu u kome neće biti nekog događaja i ono što je najvažnije prilagođeni su svim generacijama i uzrastima. Zato uživajte u mesecu kulture koji je pred nama ali i svim narednim u godini i Eri kulture”, poručila je sugrađanima gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Program svih aktivnosti tokom aprila meseca dostupan je na sajtu Era kulture i zvaničnoj internet stranici grada Užica.

Izvor: Grad Užice

Leave a Comment