Zlatiborsko zlato prikazano na pozornici Kraljevog trga

U okviru bogatog programa “Zlatiborskog kulturnog leta 2021” večeras je na pozornici Kraljevog trga prikazana predstava „Zlatiborsko zlato“ u organizaciji i pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Ovaj zanimljivi interaktivani program u vidu glumačkog igrokaza premijerno je postavljen na pozornici Kulturnog centra Zlatibor 29. decembra 2020. godine prilikom najave svečanog otvaranja Gold gondole.

Ovog puta u proširenom sastavu i na velikoj sceni zlatiborskog Kraljevog trga glumci; Vanja Kovačević, Ivana Pavićević, Dejan Maksimović, Slobodan LJubičić, Momčilo Murić i Hadži Nemanja Jovanović, u tekstu Staše Petrović  i režiji Darka Kamarita, kroz nekoliko  činova ove predstave, interaktivno i sa modernom pozadinom u vidu panoa i led svetala poveli su okupljene posetioce u svojevrstan vremeplov i dočarali nekoliko epoha razvoja i anegdota o imenu Zlatibora, kao i zašto je zlatna planina zapravo zlatna.

Da podsetimo, ovaj zabavno-edukativni komad, u okviru Zlatiborskog kulturnog leta svi zainteresovani imaće priliku da vide još nekoliko puta, odnosno: 28. jula, kao i 12. i 27. avgusta, a program kulturnog leta nastavlja se već sutra (23.07.2021.) u porti Hrama Preobraženja Gospodnjeg koncertom Danice Crnogorčević od 19 časova.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment