Zlatiborsko veče u znaku aforizma i pesme

Na Kraljevom trgu u ponedeljak 26.jula nastupio je Kulturno umetnički program pod nazivom ”Kroz aforizam i pesmu do vašeg srca”. U dvočasovnom  programu publika je uživala u prijatnoj večeri uz pesmu i aforizme.

Autori i jedni od učesnika su tekstopisac Milijana Božić i aforističar Radoje  Blažić. Tokom programa nastupilo je više umetnika iz Srbije i Republike Srpske.

Program je otvorio vokalni solista Mišo Maunaga iz Istočnog Sarajeva koji je otpevao pesmu “Jokina vrela”. Pesma je posvećena zlatiborskim vrelima i  nagrađena je na jednom muzičkom festivalu. Jasna Vasiljević vokalni solista i rukovodilac ženske pevačke grupe ”Ogrlica od bisera” izvela je pesmu “Godine su prolazile” i “Ah što ti je mila kćeri”.

Nakon toga aforističar-direktor Muzeja Semberije iz Bijeljine Momčilo Koprivica kazivao je aforizme. Humorista Laki Perišić i Radoje Blažić  publiku su zabavili svojim humorom i satirom ,a potom su najmlađi gledaoci uživali u animaciji i poeziji Olivere Šutulić pesnikinje iz Valjeva.

Zapevao je i direktor televizije “Melos”, Zoran Jovanović – interpretator narodne muzike. Muzički urednik radio Beograda, Ilija Pavlović sa članovima svog orkestra pratio je sve večerašnje izvođače.

Završnica programa bila je u znaku solistkinje RTS-a Milane Aničić koja je zlatiborskoj publici otpevala nekoliko pesama.

Da podsetimo, već u utorak 27. jula sa početkom u 19.00 časova na letnjoj pozornici Kraljevog trga publika će moći da uživa uz koncert KUD-a Spasovdanski Vez iz Drenovca.

Izvor: ZO Zlatibor

Leave a Comment