Zlatibor za hedoniste

Zlatibor je omiljena destinacija brojnih turista jer pruža idealne uslove za aktivan odmor u prirodi i zabavu za celu porodicu. Tokom proteklih godina postao je sinonim za pravo uživanje u spa i wellness sadržajima koji su sastavni deo ponude većine zlatiborskih hotela. Oni su svoja vrata otvorili i trećim licima, pa se spa opuštanju mogu prepustiti i turisti koji nisu gosti hotela.

Briga o zdravlju, oslobađanje stresa i fizičke napetosti, održavanje balansa duha i tela samo su neki od razloga da tako veliki broj turista posećuje Zlatibor. U idealnoj kombinaciji planinskog odmora i spa uživanja pronalaze sve što je potrebno za duhovni i fizički oporavak.

Zlatiborski hoteli visoke kategorije osmislili su svoje spa centre tako da kombinacijom prirodnih tonova i materijala, aromatičnih mirisa i prijatne muzike stvaraju ambijent koji opušta i umiruje. Prostirući se na više stotina kvadratnih metara raspolažu zatvorenim bazenima, đakuzi i hidromasažnim kadama, a za potpuni užitak gostima su na dohvat ruke finske i bio saune, slane sobe, tepidarijumi, parna kupatila.

U wellnes svetu Zlatibora poseban akcenat stavlja se na detoks, regenerativne i antistres programe, zahavljujući kojima gosti Zlatibor napuštaju odmorni i podmalađeni. Bogat biljni svet bio je inspiracija relaks centrima zlatiborskih hotela da poštujući tradiciju, ali prateći savremene trendove, pripreme veliki izbor tretmana. Masaže u kombinaciji sa aromaterapijom, mineralnim solima, termalnim blatom, preparatima na bazi plemenitih metala i aromatičnim uljima pružaju potpuni oporavak organizma. Gostima Zlatibora omiljeni su rituali sa pilingom na bazi šumskog voća i ručno branog lekovitog bilja, a tretmani lepote na bazi kozijeg mleka i meda poseban su ugođaj. Hedonisti koji se rado prepuštaju uživanju u relax programima posebno su zainteresovani za autentične spa rituale koji pružaju potpuni doživlaj destinacije.

Posebno preporučujemo ritual „Zlatiborski užitak“, koji podrazumeva piling čitavog tela sa aromama planinskog bora uz jedinstvenu toplu masažu zagrejanim borovim drvetom i pakovanje od zelene gline koja dubinski čisti i vraća svežinu.

Pored bogate wellness ponude gostima Zlatibora na raspolaganju su savremeno opremljene hotelske teretane i trening centri. Brojnim turistima, ali i meštanima, koji posebnu pažnju posvećuju fizičkim aktivnostima i zdravim životnim navikama u velikoj meri pomažu teretane na otvorenom, trim staze i vežbališta. Uređena su na nekoliko lokacija u turističkom centru planine, kao i na izletištima i okolnim selima.

LJubiteljima rekreativnog vežbanja na raspolaganju su besplatno, a igrališta za decu, uređena pored vežbališta, najbolji su način da se najmlađima ukaže na značaj održavanja zdravih navika i aktivnosti u prirodi.

Izvor: TO Zlatibor;

3 thoughts on “Zlatibor za hedoniste”

Leave a Comment