Zlatibor uskoro jedan od vodećih evropskih turističkih centara

Turistička organizacija “Zlatibor” je imala zapažen uspeh na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Štand je posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i ministar turizma i omladine Husein Memić.

– Predsednika sam smo upoznali sa projektom budućeg Sportskog parka, koji se gradi na padinama Zlatibora, nedaleko od turističkog centra, ali i sa drugim investicija koje su od velike važnosti za razvoj opštine. Predsednik Vučić posebno je bio zainteresovan za projekat izgradnje novog kraka gondole do Pribojske banje, za čiju realizaciju je opština Čajetina nedavno dobila podršku države i resornog ministarstva – rekao je Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Sa predsednikom Vučićem sreo se i Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

– U narednih pet godina očekujemo završetak svih aktuelnih projekata od kojih su svakako najznačajniji izgradnja najsavremenijeg kompleksa otvorenih i zatvorenih sportskih terena, širenje mreže gondolske žičare ka Pribojskoj Banji, Mokroj Gori i vrhu Čigota i izgradnja novog centra Zlatibora sa ekskluzivnim smeštajnim i rekreativnim sadržajima pored Ribničkog jezera. Zlatibor je odavno postao centar turističkog prometa Zapadne Srbije i čitavog regiona, a završetkom krakova autoputa Miloš Veliki ka Mokroj Gori i dalje ka Višegradu, kao i kraka autoputa od Arilja ka Crnoj Gori, uz puštanje u saobraćaj aerodroma Ponikve, omogućiće da i turisti iz čitave Evrope i sveta uživaju u prirodnim  lepotama i zabavnim sadržajima naše najposećenije planine – preneo je svoje utiske Stamatović i dodao da primere dobre prakse koje su stavljene u funkciju na Zlatiboru rado će podeliti sa prijateljima na Кopaoniku, Tari, Zlataru ili Divčibarama.

On smatra da nisu konkurencija već da zajedničkim razvojem mogu privući nove turiste iz Srbije, zemalja regiona i iz čitavog sveta.

Autor: LZS, foto: Opština Čajetina

Leave a Comment