Zlatibor tokom minulog praznika uprkos pandemiji rekordno posećen

Tokom minulih prazničnih dana planina Zlatibor oborila je rekorde posećenosti u ovom periodu. Oko 25.000 ljudi dnevno je boravilo u ovom turističkom mestu.

– Na Zlatiboru je tokom proteklog vikenda bilo oko 30 odsto više gostiju nego što ih inače dolazi u ovo doba godine. Interesovanje je bilo veliko, kako za hotelski tako i za smeštaj u privatnoj režiji. To je još samo jedan pokazatelj da je Zlatibor planina koja je za posetioce atraktivna tokom cele godine, a svi koji dođu ovde zaista mogu da uživaju u velikom broju raznovrsnih sadržaja – izjavio je Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Posebno interesovanje, kao što se očekivalo, i dalje vlada za zlatiborsku ”Gold gondolu” koja je radila i za vreme praznika. U njenim kabinama od centra planine do vrha Tornika vozilo se tokom prazničnih dana preko 5.000 ljudi.

Posećeni ugostiteljski objekti radili su poštujući sve epidemiološke mere. A s obzirom na to da su pogodni vremenski uslovi privukli veliki broj posetilaca, čekalo se i na mesto na klupama koje se nalaze na Kraljevom trgu uz samo zlatiborsko jezero.

Poznato je da su prednosti Zlatibora što, pored uređenog centra, obuhvata i široke prostore za šetnje i pešačenja, mirisne četinare i visoravni, izuzetno prirodno bogatstvo. Mnogi su se vratili prirodi u ovo vreme povećane brige za zdravlje u pandemiji kovida-19, pa gosti Zlatibora svoje vreme najčešće provode u dugim šetnjama uređenim stazama i planinarenju. A veliko interesovanje i ovog puta ovde je vladalo za Stopića pećinu, Muzej “Staro selo” Sirogojno, vodopad u Gostilju, tematski park “El Paso city”, dok su se najmlađi zabavljali u Dino parku i Avantura parku koji se nalaze u samom centru Zlatibora.

 

Izvor: TO Zlatibor

 

Leave a Comment