Venčanja na atrkativnim prirodnim mestima

Venčanja na neobičnim mestima, naročito na atraktivnim turističkim prirodnim destinacijama, ima sve više u bajinobaštanskom kraju. Tako je letos bilo i na vidikovcu Banjska stena na Tari i na još nekim prirodnim lepotama ove prelepe planine.

Matičarka Snežana Trišić iz Bajine Bašte ima već iskustva u venčanju na raznim mestima. Letos je venčala nekoliko bračnih parova na Banjskoj steni, ali oni nisu prvi, već je i prethodnih godina imala još par takvih venčanja.

– U poslednje vreme bračni parovi dolaze da bi se venčali na nekim tako prelepim prirodnim destinacijama. Imala sam duplo venčanje na Banjskoj steni. Ta dva mlada bračna para iz Subotice su tako ljupka i lepo su se uklopili u ambijent. Inače, od oko 150 venčanja godišnje, oko 20 je na tim prelepim lokacijama na teritoriji matične službe opštine Bajine Bašte. Pored Banjske stene imala sam venčanje na vidokovcu Pasjana, pa na Tepih livadi isto na Mitrovcu, na Predovom krstu, pa na jednom prelepom šetalištu kod hotela Beli bor na Кaluđerskim barama, a juče sam imala venčanje i na trgu u Bajinoj Bašti. Uglavnom nam dolaze iz Užica, Beograda, a i Subotičana. Verovatno ih privlači prelepa priroda – kazala je Snežana Trišić.

Dva mlada bračna para iz Subotice 7. juna prošle godine venčali su se na Banjskoj steni na planini Tari. Danilo i Dragana Ćalić i Saša i Sanja Ivanov rekli su svoje sudbonosno “da” u prelepom ambijentu prirode, odakle se širi predivni pogled na kanjon Drine.

– Dragana i ja smo takve osobe da volimo neke lepe stavri na lepom metu. Tako smo se odlučili da po Srbiji potražimo mesta gde bi mogli da se venčamo. Našli smo dve destinacije i to Zaovine ili Banjska stena na Tari. Odlučili smo se za Banjsku stenu. Što se tiče koreografije, mi smo samo nešto malo dodali, a za sve ostalo se pobrinula priroda. Posle toga smo ostali na raftingu – rekao je Danilo.

Danilo i Dragana su inače prijatelji sa Sašom i Sanjom, pa kada su im saopštili gde će da se venčaju i oni su se odlučili da se venčaju.

– Bili su oduševljeni. Ujedno smo kumovali jedni drugima. Sigurni smo da u Srbiji ima prelepih mesta da se proslave značajni dani u životu, da ne mora da se ide u Кubu ili negde drugde. Svo četvoro želimo da se turizam Srbije i Republike Srpske što više razvije, jer zaista ima dosta potencijala. Neka stranci dolaze kod nas da se venčavaju – dodao je Danilo.

Autor LZS, foto Zoran Spasojević

 

Leave a Comment