Užice slavi svoj 693. rođendan

Užice tradicionalno, velikim brojem događaja i aktivnosti u kojima učestvuju ustanove kulture i sporta, škole i vrtići, udruženja i pojedinci obeležava svoj Dan grada, 9. oktobar. Zamenik gradonačelnice Dragoljub Stojadinović, podsetio je da grad slavi svoj 693. rođendan, u znak sećanja na datum kada je ime grada na Đetinji prvi put pomenuto u Dubrovačkim spisama.

Proslava Dana grada traje 13 dana i pripremljen je bogat kutlurno-umetnički  is portski program.

– Mislilo se na sve generacije Užičana pa je program veoma sadržajan. Tokom cele godine zajedno sa svim našim sugrađanima trudimo se da naš grad bude bolji, lepši i sređeniji. Danas više niko ne spori da Užice menja svoj izgled, da u grad dolazi sve veći broj turista i da postaje grad u kome mladi žele da žive. I u danima kada slavimo rođendan našeg grada, deca Užica, ustanove kulture i sporta, udruženja i nadareni pojedinci će svojim programima ulepšati i uveličati ovaj značajan datum. To će i svojim prisustvom Svečanoj sednici u petak 7. oktobra učiniti delegacije svih bratskih gradova ali i drugih uglednih gostiju – rekao je Stojadinović.

Program obeležavanja Dana grada zvanično je počeo juče “Užičkim danima”, stručnim skupom lekara, a nastavljen večernjom izložbom “Pogled iza štafelaja”, autora Radomira Vergovića u Gradskom kulturnom centru Užice. U okviru programa između ostalog biće priređena izložba najastarije medijske kuće u gradu časopisa Vesti, maskembal dece i javni čas crtanja “Moja grad”, nastupi KUDžova, predstave u pozorištu, Jesenji kros, koncert Dženana Lončarevćia na trgu i niz izložbi.

Autor: LZS

 

Leave a Comment