Uspešna sezona za kamp na Zlatiboru

Nakon uspešne letnje turističke sezone na Zlatiboru i kamp na ovoj destinaciji može se pohvaliti odličnim rezultatima. U periodu od aprila do kraja oktobra 2023. godine zlatiborski kamp je zabeležio rast turista od 20 % u odnosu na prethodnu godinu.

Foto: TO Zlatibor

Smešten u prijatnom okruženju, nedaleko od centra Zlatibora, a dovoljno izdvojen od gužve, pružio je mnogobrojnim kamperima nesvakidašnju priliku za uživanje u planinskim pejzažima kao i odmor u hladu zlatiborskih borova. Individualnih gostiju najviše je bilo iz Holandije i Nemačke, a zatim slede gosti iz Slovenije, Poljske, Češke… Posebno raduje povratak organizovanih grupa koje već tradicionalno borave u zlatiborskom kampu. Najveći broj organizovanih grupa je iz Holandije i Nemačke, dok su u kampu prvi put ove godine boravili i članovi “Senioren Kampeer club-a” iz Holandije.

Iz godine u godinu broj kampera na Zlatiboru sve više raste. Odlični uslovi i kvalitet koji opravdava tri zvezdice kampa razlog su da se gosti uvek iznova vraćaju na Zlatibor. Aktivnosti Turističke organizacije Zlatibor usmerene na promocije na inostranim i domaćim sajmovima, elektronskim i štampanim medijima uslovili su dolazak velikog broja kampera i sa novih tržišta. Posvećen i dinamičan rad nastavlja se i tokom narednog perioda kako bi rezultati bili što bolji a posetioci što zadovoljniji boravkom u kampu na najposećenijoj planini Srbije.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment