U zlatiborski kamp stigla veća grupa holandskih kampera

Nakon prošlogodišnje pauze izazvane pandemijom korona virusa, zlatiborski kamp ponovo je ugostio veliku grupu holandskih kampera, za koje je Turistička organizacija Zlatibor pripremila veoma zanimljive izlete i obilaske. Ovo je prva organizovana grupa kampera ovog leta.

Članovi jedne od najvećih kamping asocijacija u holandiji “ASCI” na Zlatibor su stigli sa 15 vozila i u kampu na Tić polju borave tri noćenja, od 29. avgusta do 01. septembra.

Zlatiborski kamp je nezaobilazna stanica zapadno-evropskih kamping grupa na njihovom proputovanju kroz zemlje Balkana. Iako je prethodne godine pandemija korona visrusa onemogućila dolazak organizovaih grupa, ove godine, čim su se za to stekli povoljni uslovi, saradnja sa kamping ascojicaijama je nastavljena.

Da uslovi za boravak u zlatiborskom kampu ispunjavaju visoke standarde evropskih kampera najbolje potvrđuje podatak, da u organizaciji velikih evropskih kamping asocijacija, već sedmu godinu za redom, ovde odmaraju Holanđani, Nemci, Englezi, Česi, Slovenci… Dobra saradnja biće nastavljena i u narednom periodu jer je za sledeću godinu već sada ugovorena poseta nekoliko velikih grupa.

Iako je ove godine ostvarena tek jedna poseta veće organizovane grupe, od početka ove sezone više od 80 odsto kamp parcela je konstantno popunjeno. To su bili individualni kamperi, uglavnom iz inostranstva.

Najviše ih je iz Slovenije, Češke, Poljske, Nemačke, a ovog leta posebno je iznenađujući veliki broj kampera iz susednih zemalja Mađarske i Makedonije. Pored toga što uživaju odmarajući se u kampu, oni obilaze najpoznatije atrakcije i upoznaju se sa prirodnim lepotama, kulturom i tradicijom zlatiborskog kraja.

Izvor i foto: TO Zlatibor

Leave a Comment