U Šljivovici se otvara “Park osmeha”

U četvrtak, 4. aprila, u Šljivovici biće otvoren dečiji park „Park osmeha“ u neposrednoj blizini osnovne škole, koja funkcioniše kao osmorazredna škola i izdvojeno odeljenje OŠ „Milivoje Borović“ iz Mačkata.

Ovim povodom biće održan i fudbalski turnir učenika iz škola sa teritorije Opštine Čajetina.

Park osmeha posvećen je prerano i tragično nastradalom Aleksandru Selakoviću (05.12.2005-04.04.2017), koji je pre sedam godina, zajedno sa svojim roditeljima Marijanom i Milanom, izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći. Aleksandar je bio učenik OŠ “Milivoje Borović” u Šljivovici i njegovi baba i deda po srcu Stanka i Ljubinko Radeljić želeli su da sećanje na Aleksandra i njegov stalni osmeh živi i nakon njegovog preranog odlaska, pa su svoju katastarsku parcelu ustupili Opštini Čajetina uz želju da se na njoj izgradi dečiji park sa brojnim sadržajima. U realizaciju ove ideje svesrdno su se uključili i drugi Aleksandrovi baba i deda Milka i Milenko, a ujak Mirko Petrović osmislio je sportske i rekreativne sadržaje koji će ovaj park činiti mestom okupljanja Aleksandrovih drugara iz razreda i drugih učenika.

Opština Čajetina je ispunila obećanje i za izgradnju „Parka osmeha“ je organizovala odgovarajuća opštinska preduzeća. Nosilac radova na izgradnji i uređenju parka je bilo КJP “Zlatibor”, uz pomoć kolega iz Turističke organizacije Zlatibor i JКP Vodovod, kao i Sportskog saveza opštine Čajetina.

Autor: LZS

Leave a Comment