U MADRIDU: STIGLE POHVALE IZ SAMOG VRHA SVETSКOG TURIZMA ZA SRBIJU – VEĆ PRVOG DANA SAJMA U MADRIDU TURISTIČКA PONUDA SRBIJE IZAZIVA VELIКU PAŽNJU POSETILACA

Turistička organizacija Srbije predstavlja turističku ponudu Srbije na 43. Međunarodnom sajmu turizma FITUR 2023. koji se u periodu od 18. do 22. januara organizuje u Madridu.

Bez obzira da li birate da doživite određenu destinaciju, omiljeni turistički proizvod ili želite da napravite mozaik različitih doživljaja. I novo i tradicionalno. I egzotično i umereno. I mirno i adrenalinsko. Sve te kontraste slivene u jednu sadržajnu turističku ponudu predstavljamo na Sajmu turizma u Madridu.

Već prvog dana sajma turistička ponuda Srbije izaziva veliku pažnju posetilaca. Ugostili smo predstavnike ambasade Srbije u Madridu, delegaciju direktora nacionalnih turističkih organizacija Gruzije i Azerbejdžana, a posetio nas je i Luis Araújo, predsednik ETC-a i direktor Nacionalne turističke organizacije Portugala.

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, održala je sastanke sa najvišim zvaničnicima svetskih i evropskih turističkih udruženja, Zurabom Pololikashvili, generalnim sekretarom UNWTO-a (Svetske turističke organizacije), Eduardom Santander, izvršnim direktorom ETC (Evropske turističke komisije) i Julijom Simpson, predsednicom i CEO u WTTC (World Travel & Tourism Council), na kojima je razmenila iskustva, ideje i planove za 2023. godinu, usaglasila pravce dalje saradnje. To je bila i prilika da sa puno ponosa čuje pohvale kolega za ostvarene odlične rezultate u turizmu Srbije u 2022. godini.

– Prijatan razgovor, razmenu iskustava i analizu novih trendova u potrebama i zahtevima turista, posebno u post-kovid periodu, imala sam i sa Reyes Maroto, Ministarkom turizma Španije. Međunarodni sajam turizma FITUR 2023. je mesto novih susreta, novih ideja, novih doživljaja. Uz osmehe i sa puno energije krećemo da narednih dana na najbolji način promovišemo turističku ponudu Srbije, ali i da promovišemo ono najbolje u našoj industriji – zaključila je Marija Labović.

Uz Turističku organizaciju Srbije na sajmu svoju ponudu predstavlja i 15 suizlagača među kojima su lokalne turističke organizacije Beograda, Loznice, Čačka, Subotice, Niša i Novog Pazara, turističke agencije Balkan-Adriatic, Fogg Travel Club, 2044 Travel, Glob Metropoliten Tours, iSerbia Travel & Events, Serbia Tour Operator, Serbia Incoming DMC, hotel ’’ Sheraton’’, kao i naš nacionalni avio prevoznik Er Srbija.

Sajam turizma je mnogo više od mesta okupljanja. Sajam je mesto ocenjivanja, vrednovanja, mesto izbora prave destinacije, osluškivanja potreba i navika turista i pokazatelj svima nama kako treba dalje da radimo.

Izvor: TOS

Leave a Comment