Turistička saradnja Užica i Novog Sada

Drugog dana 42. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu Turistička organizacija Užica potpisala je Protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada. Protkol su potpisali direktor TO Užica mr Danijela Đorđević Arsić i direktor TO Novog Sada Branislav Кnežević.

– Cilj potpisivanja ovog protokola je povezivanje ove dve turističke destinacije i unapređenje međusobne saradnje u oblasti turizma i kulture  kroz realizaciju zajedničkih promotivnih i projektnih aktivnosti. Poseban segment saradnje predstavljaće promocija turističke destinacije Novi Sad  u Užicu i promocija turističke destinacije Užice u Novom Sadu – kaže dorektorka TO Užice.

Predstavnici turističkih organizacija, ovom prilikom su izjavili, da smatraju da su saradnja i partnerstvo u obostranom interesu i da će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim, ali i drugim efektima.

Ujedno, Protokol o saradnji između turističkih organizacija predstavlja jedan od koraka ka uspostavljanju intezivnije saradnje u svim oblastima.

Direktorka Turističke organizacije Užica izrazila je zadovoljstvo potpisanim sporazumom jer upravo veliki broj turista koji posećuju naš kraj upravo dolazi iz Novog Sada i Vojvodine, a kvalitetna saradnja i usmerena promocija na ovom tržištu učiniće da taj broj bude još veći.

– Novi Sad kao Evropska prestonica kulture 2021., idealan je partner koji će nam sa primerima dobre prakse i iskustvima sa terena, ali i kroz naše učešće u brojnim promotivnim aktivnostima u Novom Sadu, dosta doprineti na razvoju kulturnog turizma Grada Užica. Jedan od razvojnih planova TO Užica je stavljanje kulture u sam centar turističkog razvoja i posmatranje kulture kao ključa za privredni razvoj društva utemeljen na znanju, inovativnosti i kreativnosti čime će se unaprediti imidž grada, razviti turistička privreda i ojačati kulturne i kreativne industrije bazirane na kulturnom nasleđu – rekla je Danijela Đorđević Arsić.

Prema njenim rečima protokol predstavlja povezivanje dva grada, Užica i Novog Sada i dve turističke destinacije koje predstavljaju značajnu turističku ponudu Srbije. Međusobnim povezivanjem radiće se na promociji oba grada u cilju privlačnja domaćih i stranih turista, a takođe, i na razmeni iskustva i realizaciji zajedničkih projekata.

Potpisivanju protokola prisustvovala je većnica Grada Užica zadužena za sektor turizma Maja Vermezović koja je najavila da će Grad Užice i Turistička organizacija Užica potpisati iste sporazume i sa ostalim gradovima u regionu,  kako bi bili konkurentniji na svetskoj turističkoj mapi.

Izvor TO Užice

Leave a Comment