TO “TURIZAM SJENICA” NA SAJMU: “Neprolazna magija Pešter”

Turistička organizacija “Turizam Sjenica” na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na svom štandu promovisala je Specijalni rezervat prirode “Peštersko polje”, Sjeničko jezero, hotelijere i privatni smeštaj, kao i druge aktivnosti u kojima turisti mogu da uživaju prilikom posete ovog kraja.

Željko Vranić iz TO “Turizam Sjenica” kaže da je u planu za 2020. godinu promocija jedne nove turističke destinacije.

– To je jedna nova turistička ponuda “Neprolazna magija Pešter”. Pre dve godine osnovan je Specijalni rezervat prirode “Peštersko polje” i sada radimo na promociji kapaciteta tog zaista lepog predela, kako bismo privukli što veći broj domaćih i inostranih turista. Pored toga, standardno radimo i na promociji Sjeničkog jezera – meandri Uvca, koje je već prepoznatljivo i domaćim i stranim turistima – rekao je Željko Vranić.

Mnoge aktivnosti TO “Turizam Sjenica” su usmerene na infrastrukturu “Pešterskog polja”.

– Već smo neke završili. Sada imamo najlepše i najveće hranilište za ptice grabljivice i sisare u Evropi. Preko TO regije Zapadne Srbije podneli smo projekat za finansiranje izgradnje vidikovca na planini Trojan, koja se nalazi u okviru rezervata i kada se to završi sigurno će postati jedna od hit destinacija za 2020. godinu u Srbiji.

– Za pešačke i biciklističke staze smo završili tender, a to je projekat takođe u okviru regije Zapadne Srbije. Do kraja maja završiće se kompletna signalizacija biciklističke staze. Od Sjenice do Pešterskog polja i Novog Pazara do Pešterskog polja ima 35 do 40 km biciklističke staze – kaže Vranić.

Naš sagovornik već 12 godina nastupa na sajmu na štandu TO “Turizam Sjenica”. Poredeći ovu godinu sa prošlom, kaže da je ove godine individualno potraživanje bilo za 20 procenata manje nego prošle, ali zato je interesovanje turističkih agencija bilo za 20 posto veće u odnosu na prošlu godinu.

Na njihovom štandu je prikazana i maketa “Neolit naselje” – projekat koji će se realizovati u SRP “Peštersko polje” Sjenica.

Autor LZS

Leave a Comment