Stiže novih 18 kabina za zlatiborsku gondolu

Zlatiborska gondola, najduža panoramska gondola na svetu, povećaće svoje kapacitete u letnjoj sezoni.

Prema rečima Bojane Božanić, direktorke JP “Gold gondola”, od francuske kompanije “Sigma” početkom juna trebalo bi da stigne još 18 kabina.

– Delegacija iz našeg preduzeća bila je gost francuske kompanije “Sigma”. Novih 18 kabina za Gold gondolu biće spremno u naredne dve nedelje i očekuje se isporuka u Srbiju početkom juna kada će biti i montirane. Na ovaj način ćemo povećati kapacitete za predstojeću letnju sezonu. Sada imamo 54 kabine i plus ovih 18 učiniće da posetioci dugo ne čekaju u redovima na vožnju – rekla je Bojana Božanić.

Kabine koje će stići su tipa “diamond”, kakve su i do sada na Zlatiboru, a koje je ova komapnija prodala širom sveta u preko 10.000 komada. “Sigma” osmišljava i gradi nosače za žičare i gondole, od kabina sa 4 mesta pa do velikih vagona za gradski prevoz putnika od 250 mesta i partneri su kompanije “Poma”, koja je bila nosilac posla u postavljanju zlatiborske gondole.

Da je gondola uvek atraktivna, govori i podatak o broju preveženih putnika za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika.

– Za vreme praznika gondolom se prevezlo preko 12.000 putnika. Međutim, od tih dana četiri dana gondola nije radila punim kapacitetom zbog vremenskih prilika, jakog vetra i grmljavine – rekla je Bojana.

Autor: LZS

Leave a Comment