Slikarska duša Istoka (FOTO)

U Galeriji Kulturnog centra na Zlatiboru, 23. marta upriličeno je svečano zatvaranje 8. međunarodnog simpozijuma “Slikarske duše Istoka”.

Prema rečima organizatora ove godine je učestvovalo 16. umetnika. Pored slikara iz naše zemlje na simpozijumu su učestvovali i slikari iz Rusije, Belorusije i Mađarske. Takođe na simpozijumu je učestvovala i Marija Stanojlović – akademski vajar.

Umetnici su tokom 7 dana boravka na Zlatiboru pored dobrih uslova za rad imali priliku  da se upoznaju sa lepotama ovog mesta, ali i da posete najatraktivnije lokalitete poput Mokre Gore, Muzeja “Staro selo” u Sirogojnu… Pojedini umetnici  su već učestvovali na ovom art-simpozijumu i istakli su da su posebno zadovoljni smeštajem i uslovima za rad.

Osnivač simpozijuma Đorđe Vukadinović kaže da je Zlatibor lepotica Srbije, a da su umetnici prezadovoljni okruženjem u kome stvaraju umetnička dela. Voleli bi da su mogli da slikaju snežni Zlatibor, ali svakako biće prilika za to narednih godina.

Slike nastale ovih dana u ambijentu galerije su izložene za publiku na zatvaranju art-simpozijuma. Nakon završetka simpozijuma radovi će biti izloženi u prestižnim galerijama zemalja učesnika.

Organizator projekta je SRU „Vukadinović“, a suorganizatori su Turistička organizacija Zlatibor, Opština Čajetina, Kulturni centar Zlatibor i Rade Filipović.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment