Školski bazen na Zlatiboru pušten u rad

Bezen površine 75 metara kvadratnih, u delu objekta za sportske aktivnosti izdvojenog odeljenja čajetinske škole „Dimitrije Tucović” na Zlatiboru, svečano je otvoren u prisustvu predsednika Opštine Čajetina Milana Stamatovića, direktorke škole Milke Vasiljević, Slobodana Aćimovića, direktora Fondacije Aćimović i upravitelja Fondacije Кristofa Langenauera.

Zahvaljujući se u ime lokalne samouprave, školskog kolektiva i svih građana opštine Čajetina i posebno naseljenog mesta Zlatibor, predsednik Stamatović se zahvalio Vasiliju i Mafaldi Aćimović, osnivačima Fondacije Aćimović, što su se na ovaj način, kroz zadužbinarstvo, i sada i u mnogo prethodnih donacija i školskih stipendija odužili stanovništvu ovog kraja Zapadne Srbije.

– Svedoci smo da zadužbinarstvo u današnjoj Srbiji skoro da ne postoji, ali evo primera kako neko ko je davno otišao iz ovih krajeva i živi u Švajcarskoj može ponovo da napravi tu vezu između Srbije i njihove nove domovine. Ovaj bazen i njegov mozaik, koji je jedinstven u Srbiji, uz školsku sportsku halu, delo su Fondacije Aćimović i na tome smo im neizmerno zahvalni – istakao je Stamatović.

Slobodan Aćimović, direktor Fondacije, izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta kroz zajednički rad sa lokalnom samoupravom i u saradnji sa, kako ju je on nazvao, „Gvozdenom Lejdi“ tj. direktorkom škole, gospođom Vasiljević.

– Iako sam rođen u Beogradu, korenima sam vezan za ova brda i našu zlatnu planinu, a uz to, glavni razlog što smo ovaj objekat podarili mališanima je uspomena na mog strica Vasilija i njegovu suprugu Mafaldu, koji su i osnovali Fondaciju Aćimović – podvukao je Aćimović.

Na tabli koja je postavljena ispred sale sa bazenom, dodao je Aćimović, piše „Za zdravu i srećnu decu od Vasilija i Mafalde Aćimović“, i želja svih nas iz Fondacije je da izgradnjom ovakvih objekata sklonimo decu sa ulica i da im pomognemo da zdravo odrastaju.

Zadovoljstvo realizovanim projektom izrazio je i Кristof Langenauer, upravitelj Fondacije, koji je izrazio nadu da je ovo lep poklon za svu decu i mlade sa Zlatibora, za sve one koji se bave sportom i da će oni ovaj objekat često koristiti i da će ga čuvati i održavati.

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine Milka Vasiljević je rekla da je njena radost ipak za nijansu veće od one dečije zato što je posle više godina iščekivanja završen i ovaj objekat.

– Dimenzije bazena zadovoljavaju potrebe dece izdvojenog odeljenja škole na Zlatiboru, u čijim klupama iz godine u godinu sedi sve veći i veći broj učenika – zaključila je Vasiljevića.

Izvor: Opština Čajetina

 

Leave a Comment