SILAFEST 2020 ONLINE – Dvanaesti međunarodni festival turističkog i ekološkog filma

SILAFEST je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Istanbulu…

Ova jedinstvena turističko-ekološka manifestacija na našim prostorima uobičajeno okuplja desetine turističkih radnika, režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade.

Nažalost, ove godine zbog pandemije COVID 19 i drugačijih pravila i mera za sprečavanje širenja zaraze u određenim državama, druženje će biti On lajn. Naime, od 196 pristiglih filmova selekciona komisija je odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 54 najboljih ostvarenja koje će zainteresovani iz celog sveta moći da vide na linku https://www.youtube.com/channel/UCcQuENNhwBhzG6hm0eCiYZw ili jednostavnom pretragom na Youtube SILAFEST ONLINE 2020.

Link ka zvaničnom trejleru Festivala je https://www.youtube.com/watch?v=gbMzUnFACiM

Dodela festivalskih nagrada koja se tradicionalno održava u anfitetaru Gradskog parka u Velikom gradištu, biće održana ONLINE – Ovog puta u zgradi Opštine Veliko Gradište. Javnost o pobednicima SILAFESTa 2020 biće obaveštena 5. Septembra, na dan zvaničnog zatvaranja Festivala.

Ovogodišnji članovi Online žirija bili su Andreas Mescuh producent iz Graca, Austrija, Vladimir Racković kompozitor filmske i pozorišne muzike, Srbija, Vladimir Pavković, profesor na Visokoj strukovnoj školi turističkih studija u Beogradu, a predsednik žirija je Julian McDonalds iz Londona, prošlogodišnji dobitnik GRAND PRIX Silafesta.

Direktni pokrovitelji SILAFEST ONLINE 2020 su, Opština Veliko Gradište, Ministarsto trgovine, turizma i telekomunikacija, Turistička organizacija Veliko Gradište, Turistička organizacija Srbije, Visoka turistička škola strukovnih studija iz Beograda, i drugi.

Autor LZS, Izvor TO Srbije

Leave a Comment