Rekonstrukcija Kraljevog trga na Zlatiboru

Na Zlatiboru je počela rekonstrukcija Kraljevog trga. Vrednost radova iznosi milion evra, a sve sredstva su obezbeđena iz budžeta Opštine Čajetina.

Osim ovih radova, u planu je i izmeštanje kišnog kolektora od jezera do početka apartmana niz Obudojevicu, kao i dodatni radovi na čišćenju i sređivanju jezera koji uključuju postavljanje plutajuće bine za koncerte i predstave, svetlosne efekte i druge atrakcije. Svi objekti i sportski sadržaji sa privremenim dozvolama biće izmešteni u posebne objekte koji će se nalaziti na potezu od Zlatnog bora pa do ulaska u centar Zlatibora.

– Iskoristili smo ovaj period vanrednog stanja, što je veliko olakšanje kako za vlasnike ugostiteljskih objekata tako i za turiste, da sredimo Кraljev trg, ali i druge lokacije za šta je bilo potrebno i razumevanje, ali i novac. Za sve ovo imamo podršku i meštana i investitora, i nadamo se da će i turisti biti zadovoljni – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i dodao da finansijskih problema nema i da se sada pokazala kao ispravna odluka da ulažu u brojne turističke sadržaje na Zlatiboru.

On je rekao da najveću finansijsku štetu od uvođenja vanrednog stanja I epidemije koronavirusa trenutno trpe hoteli i ugostiteljski objekti.

– Zato verujemo da će građani Srbije poslušati preporuku Vlade Srbije i da će ove godine iskoristiti svoj godišnji odmor tako što će posetiti  Zlatibor, ali i druga turistička mesta u našoj zemlji – istakao je Stamatović.

Кada je reč o dolasku građana iz velikih gradova u svoje vikendice na Zlatiboru, Stamatović je rekao da opština Čajetina ima odličnu službu gerontodomaćica koje pomažu starijima u svim selima na području opštine, kao i da su svi ti novopridošli građani svojim sredstvima učestvovali u izgradnji infrastrukture na Zlatiboru i da zbog toga oni moraju da imaju isti tretman kao i svi ostali koji ovde žive i rade.

Autor LZS

 

 

 

Leave a Comment