Promocija turističke ponude Čačka

Na Gradskom trgu u Užicu su predstavnici Turističke organizacije Čačak i Atomske banje predstavili turističku ponudu grada Čačka pod sloganom “Čačak vas čeka”.

Jelena Kuzmanović iz Turističke organizacije Čačka pozvala je Užičane da dođu u čačanski kraj koji sa različitim vidovima turizma ima za svakoga po nešto.

– Bogato kulturno-istorijsko nasleđe, gastronomska ponuda, svojstveni su Čačku i okolini. Ovčarsko-kablarska klisura kao zaštićeno područje i predeo izuzetnih odlika sa brojnim manastirima zbog čega je zovu Srpska sveta gora privlači turiste tokom cele godine. Atraktivan je vidikovac na Kablaru i pogled na meandre Zapadne Morave, vožnja biciklima, plovidba katamaranima je poseban doživljaj i način da se upozna jedna od najlepših klisura Srbije na drugačiji način  – kaže Jelena Kuzmanović.

O lekovitosti i ponudi koje pruža Atomska banja Gornja Trepča govorila je Marina Trifunović. Ova banja se nalazi na oko 20 km od Čačka, u podnožju planina Bukovik i Vujan.

– Banja je poznata po svojoj specifičnoj mineralnoj vodi koja povoljno utiče na lečenje raznih bolesti, pre svega neuroloških i bolesti kostiju. Imamo veliki broj gostiju kako iz Srbije tako i iz inostranstva, iz udaljenih zemalja Rusije i Saudijske Arabije – kaže Trifunović i dodala da posetioci Banje mogu koristiti vauččere Ministarstva turizma.

Direktorka TO Užice Danijela Đorđević Arsić zadovoljna je što posle godinu dana pauze zbog epidemije i izostanka sajmova  turističke organizacije kreću sa promocijama i sloganom “Biram Srbiju”.

– Nadam se da ćemo uskoro biti u prilici da predstavimo ponudu grada Užica upravo u Čačku – rekla je Arsić.

Ona je najavila dolazak novinarskog karavana i predstavnika Turističke organizacije Srbije u Užice.

– Užice je prošle godine imalo 15 odsto više domaćih gostiju, dok je zbog korone izostao broj stranih gostiju koji je ranijih godina bio u usponu – kaže direktorka TO Užice.

Autor: LZS

Leave a Comment