Preko 10.000 posetilaca bilo na ARLEMM-u

Za 16 dana više od 10 hiljada ljudi posetilo je dvanaesti po redu ARLEMM. Održano je niz koncerata, predavanja i časove vodećih muzičara iz celog sveta.

Ovogodišnji ARLEMM obeležili su koncerti Stefana Milenkovića i orkestra Kamerta Akademika, Balkanopolisa sa Slobodanom Trkuljom, Ane Ćurčin, benda Ortodoks Kelts i mnogih drugih.

ARLEMM je otvorio koncert Stefana Milenkovića i orkestar Kamerata Akademika izvođenjem Karminu Buranu Karla Orfa u aranžmanu Ane Krstajić.

– Zaista je poseban osećaj nastupati na jednom ovakvom festivalu. Poseban je podvig započeti sa festivalom u manjim sredinama, a napraviti ovakav brend, kao što je danas ARLEMM, vredno je svakog poštovanja – dele svoje utiske predstavnici orkestra za ZOOM UE.

Časove i predavanja su držali vrhunski predavači i profesori klavira, violine, violončela, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, kamerne muzike, solo pevanja i gitare. Njih je slušalo oko 150 mladih polaznika iz zemlje i inostranstva.

– Čini nam se da su svi bili željni kvalitetnih sadržaja, jer je pauza bila preduga. Trudili smo se da i ove godine od Arilja napravimo prestonicu kulture tokom letnjeg perioda, da se „ušunjamo“ u grad i da od njega napravimo bajku u kojoj će svi učestvovatti. Verujem da smo uspeli, utisci su nam sveži i pozitivni – kaže Dragutin Mladenović, direktor ARLEMM-a za ZOOM UE.


Osnivač i organizator neprofitne manifestacije ARLEMM je Udruženje za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji – MUZIKUS, a realizaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, SOKOJ, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Opština i Biblioteka Arilje, brend Extreme Intimo, Gete institut i Telenor fondacija.

Autor: LZS, foto: ARLEMM

Leave a Comment