Pozitivni uticaj na turizam

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES organizovalo je XIII međunarodnu naučno-stručnu konferenciju „Hotelska kuća“ u hotelu „Mona“, na Zlatiboru.
Ovogodišnja tema konferencije je: „Hotelska industrija i turizam u postkovid periodu – nova normala“.
Na svečanom otvaranju „Hotelske kuće“ govorila je Dunja Đenić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, i Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Cilj naučno-stručne konferencije je povezivanje obrazovno-naučnih ustanova, istraživača i stručnjaka iz privrede, istraživačkih ustanova, i nadležnih državnih institucija, radi razmene rezultata iz teorijskih istraživanja, kao i razmene iskustava iz praktičnih istraživanja u oblasti turizma i hotelijerstva. Sve to treba da pomogne hotelijerima u pronalaženju novih rešenja u poslovanju tokom krize prouzrokovane globalnom pandemijom COVID–19.
Na „Hotelskoj kući“, eminentni naučnici i ugledni privrednici, predstavili su 25 naučno-stručnih radova o novim dostignućima, inovacijama u hotelijerstvu i turizmu, analizirali mnogobrojne probleme i  posledice prouzrokovane globalnom pandemijom COVID–19 ljstvo.
Ovogodišnja naučno-stručna konferencija „Hotelska kuća“ će svojim naučnim rezultatima sigurno uticati na dalji razvoj hotelske industrije i turizma, i pozitivno uticati na državu u stvaranju boljeg poslovnog ambijenta ka uspešnom poslovanju ugostiteljsko-turističke delatnosti.
Izvor: Mnistarstvo turizma

Leave a Comment