Podeljena dezinfekciona sredstva i oprema izdavaocima privatnog smeštaja i restoranima na Zlatiboru

Turistička organizacija Zlatibor je u okviru projekta „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“ podelila velike količine dezinfekcionog matrijala i opreme izdavaocima smeštaja i restoranima na teritoriji opštine Čajetina. Projekat su finansirale Evropska unija i Vlada Savezne republike Nemačke, a sprovodi ga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, uz pomoć  glavnog partnera Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije.

– Preko stotinu objekata za smeštaj i oko 20 zlatiborskih restorana odazvalo se pozivu Turističke organizacije Zlatibor i preuzelo dezinfekcioni materijal i opremu. Vlasnicima smeštaja i ugostiteljskim objektima podeljene su velike količine alkohola i hlorida za dezinfekciju, kao i prskalice – navode u TO Zlatibor.

Kako bi gosti Zlatibora bili podjednako bezbedni tokom obilaska i posete najvećih zlatiborskih atrakcija, značajnu količinu dezinfekcionih sredstava i opreme Turistička organizacija Zlatibora podelila je i turističkim lokalitetima kao što su Stopića pećina, Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, Dino i Avantura park, ”El Paso city”, Ski-centar ”Tornik”.

U prethodnom periodu organizacija GIZ je u saradnji sa HORES-om dodelila donaciju i zlatiborskim hotelima koji su preuzeli opremu i materijal.

Autor: LZS

Leave a Comment