PD “Rujno” najbolje u Srbiji

U konkurenciji od 187 planinarskih društava u Srbiji, planinarsko društvo “Rujno” iz Užica proglašeno je za najbolje, a čak je osvojilo tri nagrade od ukupno pet koje je dodelio Planinarski savez Srbije obeležavajući Međunarodni dan planina. Nagrade se dodeljuju za rezultate ostvarene u tekućoj godini.

Planinarsko društvo „Rujno“ je proglašeno za najbolje planinarsko društvo sa pređenih 2.186 kilometara i ispenjanih oko 122 kilometara u visinu. Druga nagrada za Najboljeg planinarskog vodiča dodeljena je Dejanu Tomiću iz “Rujna”, a tu je u konkurenciji bilo 970 planinarskih vodiča. Tokom protekle godine, Tomić je vodio ukupno 1.494 planinara i sa njima je prešao 1.540 kilometara, a pri usponima savladao 80 kilometara visinske razlike. Treća nagrada je dodeljena takođe vodiču Dejanu Tomiću za humanitarnu planinarsku akciju “Do Ostroga za Nađu” dužine 281km.

– PD “Rujno” postoji 27 godina i ovo je drugi put za redom da društvo i ja dobijamo iste nagrade. Veoma sam počastvovan ovim nagradama i ujedno osećam obavezu da se još više angažujem. Znate, mi smo malo društvo, sa 158 članova, a uspeli smo da imamo 160 akcija u ovoj godini. To je jedan izvrstan rezultat, naročito kada znamo da smo osvajali vrhove, učestvovali na marotinima, ferete, teške i duge staze i druge aktivnosti – rekao je Dejan Tomić, predsednik PD “Rujno”.

Za narednu godinu u planu su brojne planinarske akcije, i lake i teže, timsko učestvovanje na Fruškogoroskom ultramaratonu, kao i odlazak na najviši vrh Italije, gde je Dejan dva puta do sada bio, ali bi ovo bio prvi put da vodi članove PD “Rujno”.

Pored užičkog društva, nagradu je dobila Ljubica Selaković Bandić iz PSD “Železničar” Novi Sad za Najbolju inostranu akciju; Radmilo Filipović iz PSD “Ljukten” iz Trstenika za Najbolju akciju za decu i za Najbolju fotografiju nagrađen je Đorđe Kocić iz PBK “Zmaj sa Radana” iz Radana.

Autor: LZS

Leave a Comment