Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor neće graditi kongresni centar

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor neće graditi kongresni centar, jer se pojavila privatna inicijativa za izgradnju velikog kongresnog centra u blizini hotela Zlatibor, kazao je za Radio Lunu direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Foto: M. H.

U ovom trenutku odustali smo od gradnje kongresnog centra. U međuvremenu se pojavila privatna inicijativa za izgradnju velikog kongresnog centra u blizini hotela Zlatibor. Verujemo da će do kraja godine radovi na tom velikom centru krenuti. Kapacitet te sale bi trebalo da bude između 1400-1600 sedećih mesta što sasvim zadovoljava potrebe same destinacije – rekao je Živanović i dodao:

Mi kao lokalna samouprava smo tu da pružimo podršku tom projektu, jer je izuzetno važan za kompletnu turističku privredu našeg mesta. Izgradnju ćemo podržati sa nekim našim aktivnostima i trudićemo se da se što bolje pripremimo. Zlatibor će sa tim kogresnim centrom dobiti puno jer ćemo se otvoriti ka novim tržištima i dobiti mogućnost za organizaciju većeg broja kongresnih seminara, naveo je Živanović.

Nedostatak kongresnog kapaciteta na Zlatiboru, kako je rekao Živanović naveo ih je da formiraju kongresni biro, instituciju koja će poslovati u okviru Turističke organizacije Zlatibor i promovisati destinaciju na tim tržištima u nekom narednom period.

Prostor koji je opština Čajetina bila namenila za gradnju kongresnog centra, prema rečima Živanovića je u planu predviđen za prostor javne namene i vrlo brzo će se popopuniti.

Pronaći će se neki drugi neophodni infrastrukturni projekti i objekti. To će biti prostor javne namene koji će investirati opština Čajetina u narednom periodu. Ima potrebe za muzejima, digitalnim muzejima i za ostalim objektima javne namene koji će proširiti postojeću ponudu i zadovoljiti tražnju, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Izvor: Radio Luna

Leave a Comment