NP TARA NA 45. MEĐUNARODNOM SAJMU TURIZMA

U Beogradu na 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se odvija pod sloganom AVANTURA POČINJE OVDE!,  predstavilo se preko 400 izlagača iz više od 27 zemalja. Zemlja partner Sajma turizma ove godine je bila Republika Grčka.

Nacionalni park Tara je nastupio na štandu Turističke organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta zajedno sa najznačajnijim turističkim subjektima sa teritorije naše opštine u okviru zajedničkog štanda Turističke organizacije “Zapadna Srbija”.

Pored promocije najznačajnijih turističkih lokaliteta i atrakcija, posetiocima je poseban akcenat stavljen na predstojeću jubilarnu 30. Drinsku regatu i druge značajne manifestacije koje će se tokom 2024. godine održati u našem gradu poput Tribaliona, Ćirilične baštine, Tara Ultra Trejla i trke Wild Bear na Tari. Turistički subjekti iz Bajine Bašte predstavili su najnoviju ponudu, a Ustanova „Кultura“ je promovisala svoja najnovija štampana izdanja, sa akcentom na knjige kulturno istorijskog sadržaja vezane za prošlost Bajine Bašte.

Ovogodišnji nastup Bajine Bašte u hali 4 Beogradskog sajma zasnovan je na potpuno novom konceptu oslanjajući se na digitalne tehnologije i multimedijalne sadržaje kroz veliki led displej, promotivne led displeje na svim pultovima, korišćenje velikog broja tableta za prezentacije pojedinačnim posetiocima o kompletnoj turističkoj ponudi destinacije, a takođe, je vršena i anketa posetilaca za potrebe izrade programa razvoja turizma opštine Bajina Bašta.

Tokom četiri sajamska dana svakodnevno je beležen veliki broj poseta i upriličeni su sastanci sa predstavnicima ministarstava, nacionalne turističke organizacije, lokalnih turističkih organizacija, turističkim agencijama, privrednicima, novinarima, influenserima…

Izvor: NP Tara

Leave a Comment