Nova ulaganja u turističku ponudu Prijepolja

Ministar turizma i omladine u Vladi Srbije Husein Memić nakon sastanka održanog sa predstavnicima lokalne samouprave Prijepolje, obišao je rekonstruisani Park Narodnih heroja kao i šetalište pored Mileševke do ušća u čiju će rekonstrukciju, u narednom periodu, kroz pomoć ministarstva na čijem je čelu biti uloženo 55 miliona dinara.

Ono što je uočeno kao bitan nedostatak na čijem otklanjanju je potrebno raditi u budućnosti je nedostatak smeštajnih kapaciteta, ističe Memić.

-Radimo na izgradnji turističke infrastrukture koja je sve bolja i bolja ali moramo napraviti pogodno tlo za igradnju nekog hotela, nalik na ono što je uradio čovek u Priboju. Iako su mu svi govorili da je investicija pogrešna, da tu nema ni ljudi ni turista, ispostavilo se da hotel i te kako dobro radi čak je taj čovek i proširio svoje kapacitete.  Interes nam je da ne pravimo samo od Prijepolja destinaciju već od celog Zlatiborskog okruga. Ova opština je na samo 70km od Zlatibora i ona mora naći svoje mesto tu i siguran sam da veliki potencijal 6za to mesto ima – poručio je Memić.

Vd direktora TO Prijepolje Petar Vasiljević rekao je da je ono što Prijepolje sada može da ponudi jesu svakako slapovi Sopotnice, Kamena Gora kao jedan izvrsni prirodni lokalitet, manastir Mileševa koji beleži najveću posetu tokom cele godine.

-Imamo i reku Lim koja nudi različite mogućnosti raftinga tokom cele letnje sezone, zatim seoska turistička domaćinstva koja svojim proizvodima i autentičnim ambijentom mogu doneti novo iskustvo turistima koji to do sada nisu mogli osetiti i kao što vidite,brojne druge mogućnosti sportskog, adrenalinskog, kulturnog, verskog i seoskog turizma- ističe Petar Vasiljević, v.d. direktora TO Prijepolje.

Izvor: PP media

 

Leave a Comment