Nova atrakcija na Zlatiboru: PANORAMSKI TOČAK

Pored panoramske gondole, Zlatibor dobija još jednu atrakciju – vertikalni panoramski točak. Ova novina se nalazi preko puta hotela “Olimp”, u delu opredeljenom za igru dece. Za razliku od gondole, koja je bila opštinska investicija, ovaj projekat dolazi od privatnog investitora iz Rusije.

– Opština Čajetina je izdala zemljište u zakup ruskom investitoru. Panoramski točak će u svakom slučaju upotpuniti turističku ponudu Zlatibora, prvenstveno za decu, ali i starije – rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Montirane su poslednje kabine za vožnju. Točak ima 24 otvorene kabine i kreće se sporo. Obogaćen je svetlosnim efektima. Uskoro će biti i testiranje točka i puštanje u rad.

Inače, zlatiborska gondola, iako je bilo predviđeno da će se isplatiti za nekoliko godina, prema rečima Stamatovića, krajem prošle godine isplaćena je poslednja rata.

– Pored toga što smo je isplatili, već smo uplatili i nabavku 20 novih kabina. Gondola sada radi sa 30 posto kapaciteta, a za godinu dana rada ona je prevazla oko pola miliona turista – rekao je Stamatović.

Autor: LZS

Leave a Comment