Na Zlatiboru profesor Dimitrijević govorio o knjizi “Hrišćanstvo i seksualna revolucija”

Na platou ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg Vladimir Dimitrijević, profesor književnosti, održao je tumačenje knjige „Hrišćanstvo i seksualna revolucija”.

Na početku večeri profesor je istakao značaj porodice rečima da je čovek bez porodice potpuno nezaštićen, kao i da je ona osnova svakog društva. Glavni cilj predavanja jeste da objasni šta se dešava u savremenom svetu, kao i da je jedini spas obnova porodičnog morala.

Seksualni promiskuitet, bračno neverstvo i pornografija dovode do širenja polno prenosivih bolesti, razvoda i razgradnje porodice, a to znači nestanak građanskih vrlina, pad nivoa obrazovanja, a porast kriminala, otuđenja i samoubistava među mladima. Da bi se obnovilo društvo, neophodna je obnova istinske ljubavi, roditeljstva i porodičnosti.

Vladimir Dimitrijević rođen je 1969. godine u Čačku, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na grupi za Srpski jezik i književnost sa opštom književnošću Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu 1994. godine a magistrirao na Katedri za srpsku književnost 20. veka 2010. godine. Doktorirao je 2016. godine, ca radom pod naslovom „Vladimir Vujić kao književnik, kritičar i polemičar u kontekstu književnih procesa između dva svetska rata”.

Večerašnja beseda profesora Vladimira Dimitrijevića kao i prethodna gostovanja koja su se ovog leta odvijala svakog petka u porti Hrama Preobraženja Gospodnjeg svedoče o tome da je Zlatibor mesto kulturnog, duhovnog i intelektualnog uzdizanja.

Izvor: TO Zlatibor

 

Leave a Comment