Na Zlatiboru pokrenuta “Zelena tura” sa električnim automobilima i biciklima

Od danas zvanično je pokrenut projekat “Pokreni zelenu turu”, koji za cilj ima podizanje svesti po pitanju zaštite životne sredine i održivog razvoja. Imajući u vidu sve veću zagađenost životne sredine u svetu i nastojanja Opštine Čajetina da  bude prva ekološka opština u Srbiji, Turistička organizacija Zlatibor u saradnji sa firmom “Vozim na struju” pokrenula je ovaj projekat koji će posetiocima omogućiti da obiđu zlatnu planinu na jedan drugačiji način koristeći vozila koja su potpuno ekološki prihvatljiva, 100 posto na struju, kao i bicikle koje imaju elektro asistenciju, a mogu se koristiti i kao običan bicikl.

Savremeno doba nameće tokove koji ne moraju po pravilu tražiti od nas da se prilagođavamo i menjamo životne navike. Koristeći vozila koja za pogon imaju samo motore na struju, moguće je doživeti iskustvo koje će vas uveriti da je upotreba ovih vozila korisna za našu sredinu, a po mnogim parametrima daleko komfornija od upotrebe standardnih automobila.

Vozila u ponudi se mogu iznajmiti za ture koje podrazumevaju obilazak Sirogojna, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, Ljubiša, El Paso ili Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom i stanicama Vitasi i Jatare, Crkvom  Svetog Jovana Krstitelja. Za ture su sve ulaznice za posete uključene u aranžman, a vozila je takođe moguće i samo iznajmiti i u sopstvenoj režiji osmisliti turu ukoliko želite da se provozate u svom aranžmanu po principu rent-a-car. Vozila se iznajmljuju u zgradi Turističke organizacije Zlatibor, a moguće ih je preuzeti kako na info-centru tako i u hotelu Buket.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment