Na Zlatiboru počela Zimska škola za osobe sa invaliditetom

Na Zlatiboru je počela Zimska škola Nacionalne organizacije za osobe sa invaliditetom Srbije. Ona se održava od 9. do 12. decembra održava na Zlatiboru.

– Opština Čajetina velika sredstva ulaže u aktivnosti osoba sa invaliditetom, a i investitore na Zlatiboru savetujemo da grade objekte prilagođene vašim potrebama. Кao lokalna samouprava nastojimo da i svi naši objekti budu bez barijera, jer turističko mesto kakvo je Zlatibor sa okolnim naseljima i prirodnim lepotama pripada svima. I moral i etika nas obavezuju da Vam budemo na usluzi i uveravam vas da ćete kod nas uvek imati otvorena vrata za bilo koju vrstu aktivnosti – rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

On je rekao da se gradi novi sportski kompleks na Zlatiboru i jedan od glavnih zadataka projektanata sportskih terena i pratećih objekata jeste da ih prilagode korišćenju i za osobe sa invaliditetom.

– Pozivam vas da i vi date predloge koje ćemo preneti projektantima kako biste se ovde lepo osećali – pozvao je Stamatović.

Ministarka Darija Кisić Tepavčević je ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je podržalo ovaj događaj, rekla da je energija i snaga osoba sa invaliditetom uvek njen lični podstrek.

– Način na koji se borite sa svojim izazovima i kako prevazilazite sve prepreke je nešto odakle svako od nas može dosta toga da nauči. I ja želim da učim od vas. Znam da je potrebno da budete makar duplo bolji da bi vam se dala prilika. I vi i jeste duplo bolji. I, hvala vam na želji i volji da zajedno gradimo Srbiju bez barijera – zaključila je ministarka Кisić Tepavčević.

Izvor i foto: Opština Čajetina, Autor: LZS

Leave a Comment