Na Vinomaniji Gold gondola predstavila napitak “Poljubac planine”

Dinamičan i pun interesantnih dešavanja bio je sam kraj jula, a tako je počeo i mesec avgust na Zlatiboru i Gold gondoli.  Sa ciljem da svaki posetilac poželi da se iznova vraća i svaki put doživi neko novo iskustvo, mesecima unapred pažljivo su birani i pripremani događaji koji mogu zadovoljiti i najprefinjenije ukuse svih kategorija turista.

Hotel „Palisad“ je 29. jula po drugi put bio domaćin jednog  nesvakidašnjeg festivala –  Festivala vrhunskih vina, rakija i hrane pod nazivom „VINOMANIJA“.

Ovaj vinsko – gastronomski događaj okupio je eminentne izlagače premijum proizvoda vinske industrije čije proizvode su brojni posetioci imali priliku da degustiraju, a sve uz prikladan muzički program. Posetiocima Zlatibora je predstavljeno više od 400 proizvoda i imali su priliku da uživaju u ukusima  najboljih srpskih vina i sofisticiranih premium prehrambenih delikatesa. Gold gondola je ovom prilikom predstavila svoj bezalkoholni osvežavajući napitak „Planinski poljubac“ koji čini jedinstven spoj ukusa planinskog bilja.

Kako je od davnina ovaj kraj čuven po svojim nadaleko poznatim zlatiborskim pletiljama, sasvim prirodno je baš  Zlatibor izabran za mesto gde se, od 2. do 7. avgusta održao European wool picnic – prvo izdanje internacionalne radionice vune pod pokroviteljstvom Evropske fondacije za vunu, a u saradnji sa Viva Vittoria Firenze u organizaciji Krafting kompanije i Turističke organizacije Zlatibor.

Program je obuhvatao radionice za izradu predmeta od vune u tradicionalnim tehnikama, a trećeg dana održavanja, na međustanici Gold gondole, zainteresovani posetioci imali su priliku da se upoznaju sa tehnikom filcanja vune.

Učesnici VIVA VITTORIA pletu i heklaju hiljade kvadrata veličine 50 cm x 50 cm svaki. Nakon toga, četiri kvadrata se spajaju zajedno kako bi formirali prekrivač dimenzija 100 cm x 100 cm koji će u novembru biti izložen na trgu  Santa Croce u Firenci. Sav prihod od prodaje biće dat organizacijama čija je misija podizanje svesti o nasilju nad ženama, što Gold gondola kao društveno odgovorno preduzeće aktivno podržava.

Da bi boravak na gondoli najmlađim putnicima bio što lepši, sadržajniji i uzbudljiviji Gold gndola redovno organizuje tematske dečije radionice, edukativne razvionice, školice crtanja i slikanja, veština robotike, ali i jogu za decu. Boravak u prirodi, kreativno ispunjeno vreme, druženje sa vršnjacima i kako sami mališani kažu „imaće puno materijala za prvi sastav na temu kako su proveli letnji raspust“.

Leto na gondoli je u punom jeku, pa se osim svakodnevnih aktivnosti i različitih zabavno – edukativnih radionica, u narednom periodu planira niz izuzetnih događaja. Osim još  jedne projekcije bioskopa na otvornom u kombinaciji sa noćnom vožnjom gondolom koja će se održati u subotu, 12. avgusta na međustanici Gold gondole kada će biti prikazan blokbaster film „Operacija Fortuna: Prevara veka“, spremaju se i degustacije poznatih zlatiborskih specijaliteta i zdravih napitaka, a za sam kraj ovog letnjeg meseca, 26. avgust, kao uvod u jesenje vibracije,  rezervisano je muzičko – poetsko veče na vrhu Tornika.

Izvor: Gold gondola

Leave a Comment