Na Torniku nova pravila gradnje

Skupština opštine Čajetina je na svojoj 31. sednici donela nekoliko važnih odluka, a između ostalog privođenje područje Ski centra Tornik turističkoj nameni.

– Jadna od najznačajnijih odluka doneta na sednici Skupštine opštine je odluka o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije prostora Ski centra Tornik kojom će biti definisana područja predviđena za turističke namene i na vrhu i u podnožju skijališta, a sve uzimajući u obzir da je završena izgradnja gondole, da su Skijališta Srbije opštini Čajetina prenela jednu parcelu na samom vrhu skijališta na kojoj je planirana izgradnja jednog ugostiteljskog objekta, vidikovca i objekta sa više sadržaja kako bi gosti Zlatibora koji se voze gondolom mogli da na vrhu Tornika da imaju neke dodatne turističke sadržaje. Isto tako je planirana turistička zona i u samom podnožju Ski centra Tornik – rekao je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina nakon održane skupštinske sednice.

On je pojasnio da Planom detaljne regulacije Ski centra Tornik biće definisana pravila gradnje na ovoj lokaciji i posebno će biti ograničena spratnost i gabariti tih objekata. U obrazloženju Skijališta u vezi sa predstojećom gradnjom na Torniku navedeno je da će tu biti primenjena restriktivnija pravila gradnje nego u samom naseljenom mestu Zlatibor.

– Taj plan će prvo biti na ranom javnom uvidu, zatim na javnom uvidu i potom na usvajanju na Кomisiji za planove opštine Čajetina, na Opštinskom veću i tek onda dolazi na odlučivanje u Skupštinu opštine Čajetina – rekao je Đurić.

Odbornici Skupštine opštine su pored ovoga usvojili i izmene statuta preduzeća „Gold gondola“ i Кomunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“, izvršena je izmena odluke o regulisanju saobraćaja u smislu formiranja još jednog privremenog autobuskog stajališta kod početne stanice gondole i doneto je nekoliko odluka o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravka granica parcele. Doneta je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za prodaju osam placeva na teritoriji opštine kao i odluka da se raspiše konkurs za izbor direktora novoosnovanog preduzeća „Zoo higijena”.

Leave a Comment