Mladost je uvek ista

Izložba Narodne biblioteke Užice “Mladost je uvek ista- užička omladinska periodika” biće otvorena u Dvorani Muzeja na otvorenom ,,Staro selo“ Sirogojno u ponedeljak, 12. februara 2024. godine u 13 sati.

,,Mladost je uvek ista” je naziv izložbe koja je nastala sa ciljem da se skrene pažnja na veoma značajan deo fonda Narodne biblioteke Užice, zavičajnu periodiku. Obuhvaćene su omladinske novine i časopisi u periodu od 1918. godine, kada je izašao Rasvit do 1995. i pojave Imidža. Naslov Mladost je uvek ista preuzet je iz lista Maj, iz intervjua u kom narodni heroj Dana Milosavljević poredi svoju generaciju sa generacijom mladih iz sedamdesetih godina dvadesetog veka.

Ako želite da uporedite život mladih u prošlim vremenima i danas, onda je ovo prava izložba za vas. Možete pročitati zanimljive informacije, primetiti poznata imena iz novinarske profesije, značajne pisace i stvaraoce iz čitavog zlatiborskog kraja. Za mlade koji su danas u drugačijem vremenu digitalne komunikacije, izložba je izuzetno korisna za upoznavanje lokalne istorije, kulture, društvenog života, sporta, filma i može poslužiti kao putokaz za dalje profesionalno orjentisanje ka pisanju.

Autorke izložbe su bibliotekarke Narodne biblioteke Užice: Gordana Bacotić, Biljana Ristović i Nela Tomić Bogdanović.
O izložbi će govoriti Stanojka Milivojević, istoričar, muzejski savetnik i autorke izložbe.

Autor: LZS, izvor: Muzej “Staro selo”

Leave a Comment