Ministarka otvorila vidikovac kod Ljubovije

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila vidikovac Stara Sudnica – Lokve, kao i prilazni put vidikovcu kod Ljubovije.

– Izuzetno sam ponosna što je povod našeg okupljanja u Ljuboviji otvaranje prvog kompletno opremljenog vidikovca Stara Sudnica – Lokve, kao i prilaznog puta koji će sveukupno doprineti poboljšanju turističke ponude Ljubovije i razvoju novih turističkih proizvoda. Ljubovija je u godini iza nas doživela ekspanziju poseta domaćih turista i jasno je da interesovanje posetilaca i usled pandemije ne jenjava zahvaljujući mnogim prirodnim lepotama ovog kraja, pre svega reci Drini i planini Bobiji. Sigurna sam da će ovaj vidikovac postati glavna turistička atrakcija Ljubovije i da će u budućnosti privlačiti kako domaće, tako i strane turiste – rekla je Matić.

Pored svečanog otvaranja vidikovca, Matić takođe najavila i završetak rada na projektu izgradnje antenskog stuba na Bobiji koji će biti pušten u rad polovinom meseca novembra i za koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 15 miliona dinara.

– Puštanjem u rad novog repetitora na Bobiji skoro 98 posto stanovništva opštine Ljubovija imaće mogućnost prijema kvalitetnog digitalnog televizijskog signala i signale mobilne telefonije i internet, a ovaj projekat jedan je od prioritetnih projekata resornog Ministarstva kako bi proces sistemske digitalizacije u našoj zemlji tekao što brže i uspešnije. Zahvaljujući pokrivenosti internetom, Ljubovija će moći da se predstavi kao atraktivna destinacija i mnogim mladim ljudima koji rade preko interneta i često putuju – dodala je ministarka Matić.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je periodu od 2015-2021. ukupno opredelilo 74,5 miliona dinara za izgradnju turističke infrastrukture, kao i u različite manifestacione događaje u ovom kraju.

Izvor: Ministarstvo turizma

Leave a Comment