MILAN STAMATOVIĆ: Završen projekat, kreće izgradnja sportskog kompleksa sa 20 fudbalskih terena

Na prostoru iza hotela ”Tornik” uz trasu ”Gold gondole” na Zlatiboru, gde su već obavljeni pojedini pripremni radovi, uskoro će početi izgradnja novog sportskog kompleksa. Većeg od prvobitnih zamisli, izuzetnog kao što je svaki kapitalan poduhvat opštine Čajetina: sa 20 fudbalskih igrališta, što sa prirodnom što sa veštačkom podlogom, uz zatvorene i otvorene terene, sa pratećim infrastrukturnim objektima.

– Biće na raspolaganju svim hotelijerima na Zlatiboru, da mogu da upotpune svoju ponudu. Vrednost ove značajne investicije bi trebalo da bude nešto više od 20 miliona evra. Glavni deo tih sredstava izdvojili bismo iz budžeta opštine Čajetina, a Vlada Srbije i resorno ministarstvo bi kroz svoje fondove pokrili deo troškova – rekao je predsednik opštine Milan Stamatović, potvrdivši da je projekat za sportski kompleks završen i da ove godine kreće izgradnja koja će se obavljati u fazama.

Poduhvat, uz ostalo, doprinosi da Zlatibor snažno razvija sportski turizam i parira inostranim vodećim centrima (kakva je Antalija) u uslovima za pripreme ekipa. Domaći klubovi će ovde imati sve pogodnosti da se pripremaju za takmičenja, a da zbog toga ne idu u inostranstvo. U okviru kompleksa najavljena je i izgradnja jednog većeg zatvorenog sportskog terena za utakmice evropskog ranga.

– Inostrane ekipe zahtevaju uslove kakvi postoje i drugim vodećim evropskim centrima sportskog turizma i mi se intenzivno pripremamo da im to ponudimo – izjavio je Stamatović.

Izvor: Elektronske novine TO Zlatibor

Leave a Comment