Miholjski susreti sela u Kremnima

Čuvari tradicije svih generacija svih užičkih sela okupiće se u subotu 30. oktobra u Kremnima na prvim “Miholjskim susretima sela”. Ova manifestacija, koju je finansijski podržalo Ministarstvo za brigu o selu sa 500 hiljada dinara, a čiji je organizator Grad Užice ima za cilj obogaćivanje društvenog i sportskog života stanovnika u našim selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa.

Dramska umetnsost, književnost, literarne veštine ali i takmičenja u pevanju, recitaciji, slikanju, biće zastupljeni tokom ove jednodnevne manifestacije. Naravno, planirana su i sportska takmičenja, promocija  starih zanata i kulturno-umetničke baštine, izrada umetničkih i predmeta domaće radinosti, kao i ostale aktivnosti u kojima stanovnici naših sela mogu pokazati svoja znanja i veštine.

Svečano otvaranje planirano je u subotu 30. oktobra u 10 časova u dvorištu OŠ “Bogosav Janković” u Kremnima, a sve zainteresovane ekipe mogu se prijaviti istog dana do 9:45 časova. Pored predstavnika Grada očekuje se i prisustvo predstavnika Minstarstva za brigu o selu, velikog broja učesnika i posetilaca.

Izvor: Grad Užice

Leave a Comment