Međunarodni odbojkaški kamp na Zlatiboru

Na Zlatiboru se od 1. do 15. jula održava prvi međunarodni odbojkaški kamp za dečake i devojčice. Кamp je pokrenut kao zajednički projekat opštine Čajetina i odbojkaškog udruženja Tin volej. Polaznici kampa su deca tinejdžerskog uzrasta koja su podeljena u dve smene. Prva smena trajala je od 1. do 8. jula.2021., i u njoj je učestvovalo 80 dece iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. U drugoj smeni, od 8. do 15. jula 2021., u kampu će trenirati ukupno 120 polaznika, od čega će biti prisutno 35 dece iz čajetinske opštine, 32 dece sa Кosova i Metohije, i 30 iz Republike Srpske, čiji je dolazak na kamp omogućila Opština Čajetina.

– Opština Čajetina je u svojim strateškim planovima zacrtala da budućnost ovog mesta posveti sportu, sportistima i zdravstvenom turizmu. Imamo izuzetne potencijale zato želimo da damo svoj doprinos, da pomognemo i motivišemo  decu da se bave sportom u najezdi svih poroka i izazova. Opština Čajetina će i u buduće podržavati ovakve projekte, i uvek će pomagati našu decu sa Кosova i Metohije, i iz Republike Srpske, koja žive u veoma teškim uslovima, jer je ovo za njih ogromno iskustvo, i velika sreća i radost  – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

– Кampovi su u suštini kratak period da bi se nešto kapitalno uradilo. Moja ideja i ideja trenerske organizacije je da damo određene smernice, da pokušamo da unificiramo neke elemente odbojkaške igre i da radimo na edukaciji trenera. To je ono što bih ja voleo u budućnosti da bude ideja ovog kampa, da zajedno sa ovom dečicom dolaze njihovi treneri koje bismo mi u našim razgovorima, uz ove iskusne kolege, sjajne demonstratore edukovali, što je jedno veliko bogatstvo ovog kampa koje će značiti za budućnost srpske odbojke – rekao je Darko Zakoč, proslavljeni odbojkaški trener.

– Prva smena nam je neki reper kako sve to treba da izgleda, kako deca treba da se ponašaju, da ih uvedemo u ritam i sistem i neku disciplinu, što su deca postigla već posle prvih dva-tri dana. Očekujem da će tako biti i u drugoj smeni – istakla je Nataša Кrsmanović, srpska odbojkašica.

Osim Nataše Кrsmanović, u radu prvog međunarodnog odbojkaškog kampa učestvuje još jedna naša poznata srpska odbojkašica i reprezentativka Tijana Malešević, koja je rekla da u okviru kampa rade najbolji treneri sa ovih prostora i da veruje da je to prvo takvo iskustvu za većinu devojčica koje učestvuju u ovom odbojkaškom kampu.

– Zahvalila bih se predsedniku opštine Čajetina što su prepoznali i podržali naš kvalitet, našu ideju i maksimalno radimo da ovaj kamp zaživi i da traje godinama – zaključila je Tijana Malešević.

Izvor: Opština Čajetina

Leave a Comment