Manji iznosi za nepropisno parkiranje na Zlatiboru, a na proleće kreću nove velike investicije

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su doneli odluku da uvaže zahteve građana opštine Čajetina i gostiju Zlatibora da se smanje iznosi za nepropisno parkiranje tako da one sada iznose 5.000 dinara za fizička lica, kao i za preduzetnike i odgovorna lica u pravnom licu, a 10 hiljada za pravna lica. Ti iznosi se prepolovljavaju ukoliko se plate u roku od osam dana.

Pored toga doneto je još niz odluka.

– Donete su i odluke o uređivanju građevinskog zemljišta sredstvima investitora u mestima Zlatibor i Čajetina, a usvojene su izmene statuta Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ i Кulturnog centra Čajetina kako bi se oni uskladili sa novim Zakonom o kulturi. Izvršeno je povećanje kapitala u Кomunalnom javnom preduzeću Zlatibor i u Eko agraru i doneto je nekoliko odluka o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravke granica parcela – izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon održane sednice skupštine.

– Nakon usvajanja opštinskog budžeta, već smo počeli sa raspisivanjem tendera za investicione radove i praktično se pripremamo da na proleće možemo da počnemo nekoliko značajnih infrastrukturnih poslova. Nakon što je u prošloj godini urađeno četiri kilometra i dvesta metara cevovoda, sa početkom proleća nastavljamo sa radovima. Ove godine nastavljamo sa izgradnjom vodovoda Sušičko vrelo, sa izgradnjom cevovoda od Žigalskog visa do Čajetine i Zlatibora, kao i sa izgradnjom crpne stanice i rezervoara na Žigalskom visu – rekao je Đurić.

Jedna od najznačajnijih investicija će početi da se sprovodi na proleće.

– Takođe je planiran i početak radova na izgradnji fudbalskih terena na Zlatiboru. Projekat je završen, a u planu je izgradnja 20 fudbalskih terena, koje ćemo graditi u fazama. Nastavljamo izgradnju putne obilaznice oko Zlatibora, a tender za izgradnju puteva je u završnoj fazi, tako da očekujem da će nakon ove sednice biti raspisani ti tenderi – rekao je Đurić.

Čim vremenski uslovi to dozvole, kreće se i sa radovima na izgradnji nove javne rasvete, izgradnji sekundarnih vodovodnih mreža na samom Zlatiboru, u Čajetini i u seoskim mesnim zajednicama. Radovi će se odvijati na uređenju jednog parka i igrališta od Кolibe ka Postrojenju za preradu otpadnih voda, kao i na izgradnji pešačke staze od početne stanice gondole do međustanice, odnosno od centra Zlatibora do Ribničkog jezera.

– Ove godine krećemo sa izradom projektne dokumentacije za izgradnju golf terena i automotodroma na Zlatiboru – naveo je Đurić neke od najznačajnijih kapitalnih investicija sa kojima će se uskoro krenuti na Zlatiboru.

 

Autor: LZS, izvor: Opština Čajetina

Leave a Comment