Manifestacija “DECA MEĐU NARCISIMA” počela predstavama Palčica i Snežana

Predstava za decu „Vesela Palčica“ odigrana je u Domu kulture čime je otvoren 29. festival „Deca među narcisima“ u organizaciji Sportskog centra Čajetina.

Tradicionalna manifestacija za najmlađe „Deca među narcisima“ otvorena je predstavom „Vesela Palčica“ u izvođenju dečijeg dramskog studija Bistričak. Mališani su svojim drugarima preškolskog uzrasta predstavili avanture Palčice. U predstavi su igrali: Iskra Gavović, Milada Savičić, Đorđe Lazić, Vasilije Radibratović, Lidija Rajević, Elena Jovanović, Nina Gavović, Ognjen Dragović, Marijana Smiljanić, Sara i Sanja Vulović. Režiju potpisuje Biljana Zdravković, rekvizite i scenografiju Mira Stanković, šminku je pripremila Mirjana Ilić, a muziku Nikola Pejović.

Festival „Deca među narcisima“ nastavljen je predstavom „Snežana i sedam patuljaka“, a u subotu je glavni dan sa dodelom nagrada za literarni konkurs.

Drugi dan festivala

Drugi dan Festivala „Deca među narcisima“ bio je već tradicionalno rezervisan za  predstavu Dečjeg dramskog studija „Bistričak“. Ovoga puta, umetnički rukovodilac Biljana Zdravković se odlučila za adaptaciju jedne od najlepših  bajki za decu, „Snežanu i sedam patuljaka“.

Pred grupu mlađeg uzrasta Dečjeg dramskog studija „Bistričak“  ove godine  je postavljen zanimljiv zadatak: igranje čuvene bajke „Snežana i sedam patuljaka“. Ali, u prvobitnoj adaptaciji Ljubivoja Ršumovića, a potom i umetničkog rukovodioca čajetinskog „Bistrička“ Biljane Zdravković, prepleli su se likovi iz bar dve bajke pa je publika, i ona mlađa a i nešto malo starija, sa iščekivanjem pratila dešavanja na sceni.

– Imali smo u osamnaest časova predpremijeru pred roditeljima i da upotrebim jedan naš glumački izraz: bili su tačni, ali sterilni, uplašili su se. To je super ispalo što su imali tu predpremijeru, jer su za ovaj nastup razbili tremu i grunuli za deset! Sjajno je i publika reagovala, koliko je bilo aplauza – puno mi je srce! – izjavila je  Biljana Zdravković nakon predstave.

Glavne uloge – Snežane i zle kraljice Grdane pripale su Vanji Vulović i Moniki Vasić. Za Vanju su, kako kaže, grupne scene bile izuzetno zanimljive za rad. Na pitanje da li joj je malo smetalo što ova Snežana nije baš kao Grimova, odgovorila je:

– Nije mi zasmetalo. Jeste malo drugačije, ali drugačije stvari su i zanimljive.

Monika glumi od svoje četvrte godine, prvo u Biljaninoj užičkoj grupi, a sada u Čajetini. Voli da glumi, odlično se uklopila sa novim drugarima, a Snežana joj je draga bajka.

U adaptiranoj bajci, pored Princa koji je prethodno bio žabac, pojavljuje se i bunar želja koji igra Vanja Tucović. Ona je takođe imala još jednu ulogu, ulogu patuljka.

Ovaj intervju ne bi bio potpun da u njega nismo umešali i najslađeg patuljka koji se u ovoj predstavi zove Glupiša. Njaga je sa lakoćom glumila Milica Pavlović i uz to se dobro zabavila.

Ovu, kao i lutkarsku predstavu i predstavu za odrasle koju je naedavno izvela amaterska grupa Doma kulture –  „Večera iz pakla“, čajetinska publika imaće prilike da vidi i tokom juna.

Izvor: www.zlatiborpress.rs

Leave a Comment