Lepši izgled zgrade Narodnog muzeja

Jedna od dve zgrade Narodnog muzeja Užice dobila je novu stolariju, koja će doprineti mnogo višem stepenu energetske efikasnosti i uštedi energenata, ali i lepšem izgledu ovog objekta.

– Zamena stolarije urađena je u skladu sa pravilnikom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a sredstva su obezbeđena tokom prošle godine na konkursu za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja Ministarstva pravde. Narodni muzej Užice dobio je 7,5 miliona dinara – rekla je Slavica Stefanović, direktorka Narodnog muzeja u Užicu i dodala da se nadaju da će uspeti da obezbede sredstva za zamenu stolarije i na drugoj zgradi, a nakon toga i za rekonstrukciju fasade.

Na konkursu Ministarstva pravde pored projekta Narodnog muzeja Užice podržan je i projekat Narodne biblioteke, koja je zahvaljujući odobrenim sredstvima u iznosu od 1,8 miliona dinara nabavila namensko vozilo za dostavu knjiga osobama sa invaliditetom i korisnicima u seoskim područjima, kao i za praćenje i vršenje nadzora u optštinskim bibliotekama.

Autor: LZS, foto Grad Užice

Leave a Comment