Koncert The Highlanders u GKC-u

The Highlanders, grupa iz Užica, koja neguje psihodelični bluz rok zvuk, održaće koncert u Gradskom kulturnom centru u Užicu u petak, 25. novembra 2022. godine sa početkom u 21h.

Karte, po ceni od 300,00 rsd, mogu se kupiti svakog dana, osim nedelje, u klubu GKC-a od 8 do 23h.

Grupa je nastala 1998. godine u Užicu, svira i otkriva slušaocima zaboravljenu muzičku formu sa kraja ’60. i početka ’70. godina prošlog veka, psihodeliju pomešanu sa teškim notama bluza i roka.

Do sada su izdali 7 CD-ova, 2013. godine su izdali DVD sa nastupa na 12. „In Wires“ Festivalu kao opening band za Jefferson Starship iz San Francisco-a, USA. 2014. godine, nastupili su na 20. „Nišville Jazz Festivalu“, sa koga imaju izdat DVD a našli su se i na DVD izdanju „The Best of Nišville 2014“ rame uz rame sa The Blues Brothers Band-om. 2015. godine su nastupali na „Arsenal festu“ u Kragujevcu.

Naredne godine, 2016. godine, grupa je na svojoj letnjoj turneji, koja je krenula iz Čačka (Club House Mancula), svirala i u Republici Hrvatskoj, tačnije u Istri na B&D Blues Festivalu i u Umagu kao i još nekoliko koncerata, uključujući i nastup na Nisville festivalu.

Tokom prethodnih godina nastupili su na prvom Šumadijskom Blues & Jazz Festivalu u Kragujevcu i na „International Nisville Jazz“ Festivalu u Nišu (2014, 2016, 2018. i  2021. godine), IV Festival bluz bendova u Beogradu 2017. godine, na Međunarodnom bluz i rok festivalu „In Wires“ u Užicu i na 12. „Electric blues night“ u Beogradu, u Bajinoj Bašti na „Blues Night“ 2019. i 2020. godine, nastup na prvom „Jerry Ricks Blues Festival“ – u, na Opatijskoj rivijeri u Republici Hrvatskoj i još dosta nastupa u Srbiji i regionu…

Postavu čine:

Miloš „Shommy boy“ Milojević – gitara, vokal i usna harmonika

Dragoljub „Matt“ Zumberović – bubnjevi

Ilija „Ike“ Smiljanić – gitara i vokal

Miodrag „Mick“ Dikić – bas gitara, akustična gitara, usna harmonika i vokal 

https://www.facebook.com/pages/Band-The-Highlanders/

http://thehighlanders-bluesrock-band.blogspot.com/

Leave a Comment